Τετάρτη, Απριλίου 29

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020>Το Πείραμα Ανοσία της Αγέλης, μόλις ξεκίνησε--Ετοιμάσου για μια σκοτεινή πραγματικότητα

Υπάρχει πλέον μία αφασία. Ένας όχλος που επειδή τη γλίτωσε-προς ώρας-αποφάσισε να πάρει τους δρόμους. Τρόμος!

Έχουμε ενστάσεις. Όπως είχαμε σε όλη τη διάρκεια των διθυραμβικών σχολίων για το πετυχημένο ελληνικό πρότυπο στην αντιμετώπιση του Covid-19. Έχουμε πολλές ενστάσεις. Φυσικά την ίδια στιγμή αισθανόμαστε τυχεροί που δεν έχουμε κυβέρνηση Σύριζα μια και δεν θα είχε απομείνει κολυμπηθρόξυλο.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Αισθανόμαστε τυχεροί γιατί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “έκλεισε” αρκετά νωρίς τη χώρα. Αυτό και το γεγονός ότι ο Έλληνας είναι παρτάκιας και ταμπουρώθηκε με ένα τόνο κωλόχαρτα στο σπίτι του μάς έσωσε.

Ο Έλληνας κλείστηκε στο σπίτι του για να δει τη κατσίκα του γείτονα να πεθαίνει. Γι΄αυτό σωθήκαμε ως τώρα: Oύτε Χαρδαλιάς, ούτε Τσιόδρας, ούτε Κικίλιας, ούτε σχέδιο, ούτε οργάνωση. Απλά ο πρωθυπουργός σε μία στιγμή έμπνευσης πήρε πάνω του το λουκέτο στη χώρα για να σώσει ανθρώπινες ζωές. Και έπραξε σωστά. Του χρωστάμε ευγνωμοσύνη γι΄αυτό.
Είναι όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός που ανακοινώνει την άρση των περιορισμών με ένα σχέδιο που δύσκολα θα εφαρμοστεί και από το οποίο απουσιάζει για παράδειγμα εντελώς ο ιδιωτικός τομέας-με εξαίρεση τα κομμωτήρια.
Δεν διακρίναμε ψήγματα σοφίας αλλά και επαρκείς τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου αρχίζοντας για παράδειγμα από τα σχολεία.
Πως είναι δυνατόν να ανοίγουν τα σχολεία δίχως να έχει προβλεφθεί η απομόνωση κάθε μαθητή εντός και εκτός της τάξης; Εντός και εκτός των σχολικών λεωφορείων. Έχει τοποθετηθεί πλεξιγκλάς και ότι άλλο απαραίτητο για την απομόνωση του κάθε μαθητή;
Τι σημαίνει μόνο ένας πελάτης στο ταξί; Αρκεί αυτό; Κι αν εκεί που θα καθήσει ή θα ακουμπήσει ο ένας επιβάτης-κρούσμα θα ακουμπήσει και το χέρι του ο αμέσως επόμενος;
Δεν θα έπρεπε κάθε ταξί εκτός από το πλεξιγκλάς να διαθέτει και υλικό μίας χρήσης όπως τα ιατρεία το οποίο να τυλίγει τα σημεία που ακουμπάει το σώμα του επιβάτη και το οποίο να πετιέται αμέσως; Φυσικά ο πελάτης να πληρώνει αυτή την extra παροχή.
Έχουν δωθεί οδηγίες για το πως μπορεί να λειτουργήσουν τα γραφεία αλλά και τα εργοστάσια των μεγάλων εταιριών;
Ηλθαν σε επαφή οι άνθρωποι της κυβέρνησης με όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους ώστε εκτός από τα χρήματα να συζητηθεί και η καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς;
Ποιες μάσκες είναι εκείνες που πραγματικά προστατεύουν από τον ιό και πόση εκπαίδευση και προσοχή χρειάζεται η χρήση της;
Τι σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να γυμνάζεται στις παραλίες, στα πάρκα και στους δρόμους; Εχουν γεμίσει οι δρόμοι με ασυμπτωματικούς ποδηλάτες που διασπείρουν τον ιδρώτα και τα σταγονίδιά τους κυκλοφορώντας ανέμελοι χωρίς μάσκες. Έχουν γεμίσει τα πάρκα και οι χώροι που διαθέτουν υπαίθρια όργανα γυμναστικής με κάτι φουσκωτούς βλαμμένους που γυμνάζονται ακουμπώντας ο ένας μετά τον άλλο στα όργανα (μονόζυγα, ποδήλατα, κλπ) που ακούμπησε ο προηγούμενος. Υπάρχουν συγκεκριμένοι δρόμοι που γεμίζουν από μπουλούκια περιπατητών και επικίνδυνα παιδάκια με ποδήλατα. Υπάρχει πλέον μία αφασία. Ένας όχλος που επειδή τη γλίτωσε προς ώρας αποφάσισε να πάρει τους δρόμους.
Εάν θέλετε να κάνετε μία ύστατη προσπάθεια να σώσετε τις οικογένειές σας αποφύγετε να βγείτε τη Δευτέρα στους δρόμους με όλα αυτά τα κομμάντα αυτοκτονίας. Τη Δευτέρα αρχίζει στη χώρα μας το πείραμα ανοσίας της οξυδερκούς αγέλης που σε ποσοστό 70% επικροτούσε το 2015 τη κυβέρνηση Συριζανέλ και το 2020 σε ποσοστό 80% τη σημερινή κυβέρνηση. Ολοι αυτοί οι αφασίες θα βρίσκονται στους δρόμους από τη Δευτέρα. Τρόμος.

Την ίδια στιγμή στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω του αέρα, έρχεται να προστεθεί η επιστημονική ανακάλυψη για σημάδια του ιού σε σταγονίδια με διάμετρο ενός χιλιοστού της ίντσας.
Αυτό είχε ήδη φανεί σε εργαστηριακά πειράματα, αλλά τώρα, Κινέζοι επιστήμονες που μελέτησαν το φαινόμενο σε πραγματικές συνθήκες αναφέρουν ότι εντόπισαν μικροσκοπικά σταγονίδια τα οποία περιέχουν ίχνη του ιού στον αέρα εντός δύο νοσοκομείων στην πόλη Γουχάν, απ’ όπου και ξεκίνησε η εξάπλωση.
Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα στο περιοδικό Nature.
Παραμένει άγνωστο αν ο ιός στα δείγματα που συγκεντρώθηκαν ήταν μολυσματικός, αλλά τόσο μικρά σταγονίδια, τα οποία αποβάλλονται μέσω της αναπνοής και της ομιλίας, συνεχίζουν να αιωρούνται στον αέρα και είναι πιθανό κάποιος να τα εισπνεύσει από άλλους ανθρώπους.
«Αυτά (τα σταγονίδια) θα παραμείνουν να αιωρούνται στον αέρα για τουλάχιστον δύο ώρες» εξηγεί η Λίνσι Μαρ, καθηγήτρια πολιτικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια. «Είναι σοβαρή ένδειξη ότι υπάρχει πιθανότητα για μετάδοση μέσω του αέρα».
Στην έρευνα που διεξήχθη στη Γουχάν, δεν εντοπίστηκαν ιοί στους περισσότερους δημόσιους χώρους που ελέγχθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός κτιρίου με κατοικίες και ενός σούπερ μάρκετ.
Ωστόσο, ο ιός εντοπίστηκε σε κάποια επίπεδα σε περιοχές με συνωστισμό έξω από ένα νοσοκομείο και στα εμπορικά κέντρα.
«Νομίζω πως αυτό είναι άλλη μία ένδειξη ότι πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός», είπε η Μαρ.

Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί για την περίφημη “ανοσία της αγέλης” (αν έχω κάνει λάθος γιατί τα κάνω στο πόδι, διορθώστε με παρακαλώ):
1) Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό και την διάρκεια της ανοσίας στον Covid-19. Για αυτό και ο ΠΟΥ είπε να μην βασιζόμαστε πολύ στα αντισώματα για διαβατήριο ανοσίας.
2) Η ανοσία για να έχει αποτέλεσμα στην επιδημία πρέπει να φτάσει το 70% ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ για τον Covid-19. Δεν μπορείς να ανοσοποιήσεις τους νέους (π.χ. και καλά να κυκλοφορήσει στα σχολεία) και να νομίζεις ότι έχει προστατέψει τους μεγάλους με “τοίχο προστασίας”.
3) Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 80.000 γεννήσεις και 80.000 θανάτους ανά έτος. Αυτό το ποσοστό μειώνει δυναμικά την ανοσία που έχει επιτευχθεί ανά έτος (γύρω στο 1-2%).
4) Για να επιτύχουμε το θεωρητικό 12% της ανοσίας που έχει το Βέλγιο με παρόμοιο πληθυσμό θα πρέπει να δεχτούμε περίπου 7000 θανάτους, άρα συνολικά 35000 θανάτους για το 60% με το οποίο θα αρχίσουμε να βλέπουμε επιβράδυνση της επιδημίας.
5) Για κάθε θάνατο από τους παραπάνω θα χρειαστούμε 2 κρεβάτια στις ΜΕΘ δηλαδή 70.000 κρεβάτια. Αν υποθέσουμε ότι ο καθένας θα πρέπει να μείνει περίπου 20 ημέρες στην εντατική θα χρειαστούμε 1.400.000 ημέρες ΜΕΘ. Με δεδομένο ότι μπορούμε να έχουμε περίπου 500 κρεβάτια σε Covid-19 (που μάλλον δεν μπορούμε) θα χρειαστούν περίπου 7.6 χρόνια με 100% πληρότητα και 13 θανάτους ανά ημέρα από COVID-19 ασταμάτητα. Αυτό χωρίς να έχω λάβει υπόψιν την ανανέωση του πληθυσμού στο (3) και την ελλειπή ή απώλεια της ανοσίας (1).
Για όλους τους παραπάνω λόγους διαφωνώ κάθετα με απόψεις που κυκλοφορούν ότι μπορούμε να στοχεύουμε ή να αναμένουμε ανοσία της αγέλης, ότι και καλά “θέλουμε” να κυκλοφορήσει ο ιός.

app-facebook
Gkikas Magiorkinis
την Κυριακή
Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί για την περίφημη "ανοσία της αγέλης" (αν έχω κάνει λάθος γιατί τα κάνω στο πόδι, διορθώστε με παρακαλώ):
1) Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό και την διάρκεια της ανοσίας στον Covid-19. Για αυτό και ο ΠΟΥ είπε να μην βασιζόμαστε πολύ στα αντισώματα για διαβατήριο ανοσίας.
2) Η ανοσία για να έχει αποτέλεσμα στην επιδημία πρέπει να φτάσει το 70% ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ για τον Covid-19. Δεν μπορείς να ανοσοποιήσεις τους νέους (π.χ. και καλά να κυκλοφορήσει σ...
Δείτε περισσότερα

https://kourdistoportocali.com/news-desk/deytera-4-ma-oy-2020-gt-to-peirama-anosia-tis-agelis-molis-xekinise/