Φον Ντερ Λάιντεν: Σε απομόνωση οι ηλικιωμένοι μέχρι να βγει το εμβόλιο

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάλεσε τους ηλικιωμένους της Ευρώπης να παραμείνουν στο σπίτι και σε απομόνωση.
Έκκληση στους ηλικιωμένους της Ευρώπης να παραμείνουν στο σπίτι και σε απομόνωση, απηύθυνε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γηραιά Ήπειρο.


«Ξέρω ότι είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι ένα βάρος, αλλά πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου. Πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Και πρόσθεσε: «Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι θα απολαύσουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων νωρίτερα από ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και όσοι έχουν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας».

Ειδική αναφορά έκανε και στο ζήτημα του εμβολίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κάποιο ευρωπαϊκό εργαστήριο θα βρει σύντομα τη λύση.

«Χωρίς εμβόλιο, θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές με τους ηλικιωμένους» επανέλαβε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Και κατέληξε: «Προκειμένου να μπορέσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα να εμβολιαστούμε, είμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με φαρμακοβιομηχανίες για τις δυνατότητες μίας παγκόσμιας παραγωγής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θανατηφόρος ιός πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Γουχάν της επαρχίας Γουμπέι, στην Κίνα.

Στις 11 Μαρτίου του 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση «πανδημίας», με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για παραπάνω από 1,7 εκατ. κρούσματα και 108.000 νεκρούς.sputniknews