Σάββατο, Απριλίου 11

Ο Γιάνης Βαρουφάκης «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στην Αίγινα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στην Αίγινα
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έφτασε με το πλοίο της γραμμής στο νησί του Αργοσαρωνικού, όπου βρίσκεται η εξοχική του κατοικία, το απόγευμα της Πέμπτης και με αυτόν τον τρόπο «έσπασε» την καραντίνα που έχει επιβληθεί για την μη διάδοση του κορωνοϊού.
Ωστόσο, κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Αίγινας, οι Λιμενικοί που πραγματοποιούν ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι πολίτες που ταξιδεύουν έχουν λάβει την νόμιμη άδεια για την μετακίνησή τους, εκείνος επικαλέστηκε μονάχα την βουλευτική του ιδιότητα.
Το περιστατικό προκάλεσε αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία για την στάση ενός αρχηγού κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, συντάσσεται δικογραφία εις βάρος του από την αρμόδια Λιμενική Αρχή.

Από το σπίτι του στην Αίγινα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε συνέντευξη στο CNN για την απόφαση του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι, έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για τις μετακινήσεις των πολίτων, ενόψει του Πάσχα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που άλλαξαν ακόμη και τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους για να ταξιδέψουν μέχρι τα χωριά τους και να περάσουν λίγες ημέρες ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από την Αθήνα.
Ωστόσο, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι ιδιαίτερα αυξημένοι.
Η μετακίνηση επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία.
zougla.gr