ΔΕ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ !--Άμφισσα: Ένταση με τους Ρομά - Προκάλεσαν φθορές - Προειδοποιούν για κλοπές

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ  ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ !
Άμφισσα: Ένταση με τους Ρομά - Προκάλεσαν φθορές - Προειδοποιούν για κλοπές
Ταραχώδης αποδεικνύεται η επιχείρηση παράδοσης επισιτιστικής βοήθειας από πλευράς Δήμου Δελφών στους Ρομά στην Άμφισσα που έλαβε χώρα τη Δευτέρα το πρωί. Μέλη της δημοτικής Αρχής παρέδωσαν αρχικά χωρίς πρόβλημα είδη και προϊόντα από Super Market στους Ρομά που διαβιούν στη συνοικία του βόρειου μπλοκ των εργατικών κατοικιών (στο Μαχαλά στον δρόμο προς το βυζαντινό ναό του Σωτήρα μετά τη Χάρμαινα).

Αν αυτή η πρώτη παράδοση έγινε χωρίς ζητήματα, δεν συνέβη, ωστόσο, το ίδιο και στον καταυλισμό επί της Ε.Ο. Άμφισσας-Λαμίας πάνω από το ΒΙΟ.ΠΑ της πόλης.
Σύμφωνα με το fokidanews, οι Ρομά του εκεί καταυλισμού ζήτησαν να τους καταβληθεί όλη η βοήθεια που προβλέπεται από τις 40.000 ευρώ που έχει χορηγήσει στο Δήμο Δελφών η πολιτεία, καθώς και χρήματα «στο χέρι» από το κονδύλι αυτό, ώστε να τα διαθέσουν οι ίδιοι όπως επιθυμούν.
Εν τούτοις, η δημοτική Αρχή κινούμενη στο πλαίσιο του νόμου αρνήθηκε, έχοντας ως σχεδιασμό η βοήθεια αυτή σε είδη Super Market να γίνεται τμηματικά το προσεχές διάστημα, καθώς, μεταξύ άλλων λόγων, δεν είναι δυνατό να αδειάσουν από προμήθειες τα καταστήματα προκειμένου να δοθεί τώρα όλη η βοήθεια, όπως απαιτούν οι Ρομά.

Μπροστά στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, στον καταυλισμό σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς οι Ρομά αρνήθηκαν να αποδεχτούν την παρτίδα των ειδών που επιχείρησε να τους χορηγήσει η δημοτική Αρχή, απέρριψαν απολυμαντικά και είδη υγιεινής που συμπεριλαμβάνονταν στα είδη, άσκησαν έντονη λεκτική βία, παρόντων αστυνομικών δυνάμεων, και προκάλεσαν φθορές στο βανάκι του Δήμου που μετέφερε τα προϊόντα.

Όπως αναφέρει το fokidanews, παράλληλα, απείλησαν φραστικά ότι θα εντείνουν τις κλοπές την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ απείλησαν και επαγγελματίες της περιοχής του ΒΙΟΠΑ πετώντας πέτρες στις εγκαταστάσεις τους.
Πηγή: fokidanews
 zougla.gr