Δευτέρα, Μαΐου 4

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου δεν θα κυκλοφορεί κανένας μετά τις 12 το βράδυ

Μπορεί το SMS στο 13033 για την μετακίνηση να καταργείται από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, αντικαθίστανται, όμως, κατά κάποιον τρόπο από συστάσεις.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί θα υπάρχει χρονικός περιορισμός καθώς στις κυβερνητικές ανακοινώσεις αναφέρεται ρητά: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».

Όπως τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός
Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα καθημερινότητα που ξεκινάει από Δευτέρα συνεχίζει να διαδραματίζει η υπευθυνότητα, «γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε το επόμενο βήμα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα».Κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και να είναι υπεύθυνοι. «Είναι ο μόνος τρόπος για να μείνουμε ασφαλής», είπε τονίζοντας ότι «τη Δευτέρα περνάμε σε δεύτερη φάση με τον αόρατο εχθρό πάντα παρόντα. Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και παραμένουμε σε εγρήγορση και επιφυλακή».
Διευκρινίσεις για τη μάσκα
Ο υφυπουργός έδωσε διευκρινίσεις για τη χρήση της μάσκας από τη Δευτέρα, 4 Μαϊου, τονίζοντας ότι οι τελικές προτάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει για μάσκα και κάλυμμα προσώπου, λαμβάνοντας υπόψη και οικονομικά και πρακτικά ζητήματα.
Ειδικότερα, η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, στα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.
Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λπ., δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό, είπε ο υφυπουργός. «Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, και οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως.
Δεν μπορούν να υπάρχουν καθολικές απαντήσεις από την αρχή της κρίσης σε θέματα που όλος ο κόσμος ψάχνεται και αναζητεί λύσεις και που κρίνεται καθημερινά στο πεδίο της κοινότητας και με βάση τη συμπεριφορά του ιού και τις προτάσεις των επιστημόνων. Αυτό που κρίνει τις επιλογές κάθε χώρας είναι το αποτέλεσμα, και η Ελλάδα τα έχει πάει καλά και έχει γίνει θετικό παράδειγμα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: CNN
The post Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου δεν θα κυκλοφορεί κανένας μετά τις 12 το βράδυ appeared first on Newsitamea.gr.
Keywords
https://www.inewsgr.com/359/apo-ti-deftera-4-maou-