Σάββατο, Μαΐου 2

Ο καιρός σήμερα

Το Σάββατο 2 Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, στα βόρεια και στην Ήπειρο. Στη Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Βροχές και πιθανόν σποραδικές
καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Βόρειο Αιγαίο και τοπικά στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26, στην Ήπειρο από 8 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι τόσο στα χερσαία τμήματα όσο και στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Ο καιρός στην Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς.