Τετάρτη, Μαΐου 27

Χάρλεϊ: Ο σκύλος που δίνει τη δική του μάχη εναντίον του κορονοϊού

Στο μέτωπο εναντίον του Covid 19 μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της πόλης του Μεξικό και ο Χάρλεϊ ο «Μονόφθαλμος». Ο συμπαθής τετράποδος «θεραπευτής», ράτσας παγκ, είναι ειδικά εκπαιδευμένος από πολύ μικρός για τον ρόλο του στο νοσοκομείο που επισκέπτεται κάθε μέρα μαζί με την ιδιοκτήτριά του, την κλινική νευροψυχολόγο Λουσία Λεντέσμα,
που δεν είναι άλλος από την ανακούφιση του έντονου στρες που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη,
Φορώντας την ειδική προστατευτική στολή του, γυαλιά καταδύσεων για τα μάτια του που αντιμετωπίζουν προβλήματα και κίτρινα μποτίνια από καουτσούκ, ο Χάρλεϊ συνοδεύει καθημερινά την ιδιοκτήτριά του στον χώρο εργασίας της και είναι έτοιμος να φέρει εις πέρας την αποστολή του, η οποία εστιάζεται στο να χαρίζει αισιοδοξία και χαμόγελο στο προσωπικό που φαίνεται να τον έχει αγαπήσει από την πρώτη στιγμή, μέσα από ένα δίωρο παιχνίδι.
Χάρλεϊ: Ο σκύλος που δίνει τη δική του μάχη εναντίον του κορονοϊού
Η Dr. Λεντέσμα, αποκαλεί τον Χάρλεϊ «συν-θεραπευτή» της, τονίζοντας ότι η παρουσία του σκύλου τη βοηθά να «μειώσει το ψυχολογικό, συναισθηματικό και σωματικό στρες» των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι, μαζί με το σύστημα υγείας, δοκιμάζουν τις αντοχές τους τελευταίους μήνες σε καθημερινή βάση.
Πολλοί είναι οι επαγγελματίες υγείας που θέλουν να παίξουν με τον Χάρλεϊ, μετά από πολλές ώρες στέρησης της φυσικής επαφής λόγω των ειδικών συνθηκών στον χώρο εργασίας τους, αλλά και της απομόνωσης από την οικογένειά τους, προκειμένου να τους προστατεύσουν από την μόλυνση του νέου κορονοϊού. Έτσι ο Χάρλεϊ γίνεται «φάρμακο» που βοηθά την ψυχική γαλήνη και ισορροπία σε καιρούς πραγματικά πρωτόγνωρα απαιτητικούς, ειδικά για κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι επαγγελματίες υγείας και ειδικά εκείνοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δομές όπως τα νοσοκομεία.
Χάρλεϊ: Ο σκύλος που δίνει τη δική του μάχη εναντίον του κορονοϊού
Ο Χάρλεϊ, 3 ετών σήμερα, ανήκει από τον περασμένο Νοέμβριο στην ψυχιατρική και νευροψυχολογική υπηρεσία του Εθνικού Ιατρικού Κέντρου της χώρας, ενώ συμμετέχει επίσης σε θεραπείες ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από ψυχιατρικές, ψυχολογικές και νευροψυχολογικές νόσους.