Πέμπτη, Μαΐου 28

Η Ιαπωνία επιδοτεί τους ταξιδιώτες που θα την επισκέπτονται

Οι ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία εντυπωσιάζουν παρά την εξάπλωση του κορονοϊού

Οι ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία εντυπωσιάζουν παρά την εξάπλωση του κορονοϊού AP
Για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, η Ιαπωνία προσφέρεται να πληρώσει το μισό τέλος των πτήσεων για τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα.

Η Ιαπωνία ανέμενε ένα μεγάλο κύμα τουριστών για τη φετινή χρονιά και οικονομική άνοδο για την τουριστική βιομηχανία της.
Αντίθετα, το μήνα Απρίλιο, κατά τον οποίο πλήθος τουριστών επισκέπτονται τη χώρα για τη φημισμένη περίοδο των ανθισμένων κερασιών, φέτος η χώρα σημείωσε πτώση των επισκεπτών της κατά 99,9 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έπρεπε να μείνουν στο σπίτι τους εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19.
Για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, η Ιαπωνία προσφέρεται να πληρώσει το μισό τέλος των πτήσεων για τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Τουρισμού η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο για να προσελκύσει ξένους ταξιδιώτες προσφέροντας 50% επιδότηση των εξόδων ταξιδιού τους.
Σύμφωνα με  το standard.co.ukεκτιμάται ότι το κόστος ανέρχεται στα 12,5 δις δολάρια και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο.
Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα στοιχεία για αυτό το σχέδιο και δεν είναι σαφές εάν θα εφαρμοστεί τόσο σε ταξιδιώτες του εσωτερικού ή και του εξωτερικού.
Το σχέδιο αυτό είναι παρόμοιο με εκείνο που εφάρμοσε η Σικελία τον περασμένο μήνα, που θα πληρώνει στους επισκέπτες της το 50% των αεροπορικών εισιτηρίων και το ένα τρίτο του λογαριασμού του χώρου διαμονής τους.




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός, Κορονοϊός, Covid-19