Πέμπτη, Μαΐου 28

Τα συνδικάτα σε Γερμανία και Ολλανδία υπέρ της έκδοσης κορωνο-ομολόγων

Τα συνδικάτα σε Γερμανία και Ολλανδία υπέρ της έκδοσης κορωνο-ομολόγων
Οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων γερμανικών και ολλανδικών συνδικαλιστικών ομοσπονδιών, ο Ράινερ Χόφμαν της DGB και ο Χαν Μπούσκερ της FNV αντίστοιχα, τάσσονται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση της κρίσης του κορονοϊού.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι σε θέση να επενδύσει και να καταπολεμήσει τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού. Η γερμανική DGB και η ολλανδική FNV, μαζί με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων, ζητούν κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα και σημαντικά υψηλότερους ιδίους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να καταπολεμηθούν οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού σε ολόκληρη την ΕΕ», γράφουν μεταξύ άλλων σε κοινό τους άρθρο στην γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post».
«Αυτό είναι αξιοσημείωτο δεδομένου ότι η ολλανδική κυβέρνηση επικρίνει τα ευρωομόλογα», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
Οι δύο συνδικαλιστές απαιτούν επίσης στο κοινό τους άρθρο: «να συμβαδίζει το αναπτυξιακό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο που να ανέρχεται στο 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.
Η γαλλογερμανική πρόταση της 18ης Μαΐου 2020 είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης γι' αυτό. Πρέπει τώρα να καταστεί σαφές ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν τον λογαριασμό γι' αυτήν την κρίση», καταλήγουν οι δύο κορυφαίοι συνδικαλιστές.
Πηγή: Rheinische Post