Τετάρτη, Μαΐου 6

Σκάνδαλο με μάσκες: Ποιος ο Αχιλλέας Νταβέλης που προωθεί ο Μητσοτάκης. Ποια η σχέση με Μπακογιάννη

Ποιο νέο σκάνδαλο εγείρει το θέμα των μασκών; Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης και ποια η σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη;
H επιστροφή στην κανονική ζωή συνοδεύεται με την αναγκαστική χρήση μάσκας η οποία μάλιστα θα επιβάλλεται δια τσουχτερού προστίμου.
Η επιστημονική (είναι άραγε επιστημονική απόφαση) φαίνεται να αλλάζει το δόγμα χρήσης μάσκας το οποίο είχε διατυπωθεί πρόσφατα από τον ίδιο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Η μάσκα σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή, όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά ήταν έως και επικίνδυνη. Το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, στις 9 Απριλίου έλεγε:

«”Οχι” στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες, ενώ για τις μάσκες με βαλβίδα ανέφερε απερίφραστα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες».
Τι συνέβη ξαφνικά; Άλλαξαν τα επιστημονικά δεδομένα; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι επιστήμονες. Ωστόσο υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση. Η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά, την ώρα που ο πρωθυπουργός προσωπικά, προωθεί την παραγωγή μασκών από ελληνικό εργοστάσιο.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία εμφανίζεται σχεδόν ως εθνική υπόθεση και σύσσωμη η κυβέρνηση προωθεί μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media, την μεγάλη επιτυχία, σα να ξεκίνησε η Ελλάδα να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκτόξευσης πυραύλου.
Πρόκειται για επένδυση του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και οποίος μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών.
Η επιχειρηματική αυτή απόφαση εμφανίστηκε μαγικά ταυτόσημη με τη σωτηρία της χώρας, ενώ sites και κανάλια, προωθούν προκλητικά την συγκεκριμένη επιχειρηματική ενέργεια.
Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαιώνει πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την «σωτήρια» επένδυση. Ούτε το εμβόλιο για τον κορονοϊό να παρασκεύαζε η εταιρεία.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εξηγούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές πριν λίγες μέρες πως δεν χρειάζεται μάσκα, αρχίζει να κάνει αναρτήσεις στο twitter ανακοινώνοντας πως επιτέλους κατασκευάζονται ελληνικές μάσκες.
Λίγες μέρες μετά όχι μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει τις μάσκες απαραίτητες.
Τι συνέβη ξαφνικά; Πώς ένας επιχειρηματίας-ορθοδοντικός από τη Λάρισα, εμφανίζεται ως ο σωτήρας της χώρας γιατί κάνει μάσκες τις οποίες προμηθευόμαστε έτσι κι αλλιώς από την Κίνα και άλλες χώρες με ελάχιστα λεπτά;
Μια μικρή έρευνα, αποδεικνύει πως ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά των ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, έχει εντοπιστεί σε δείπνα με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και καλεί συχνά την Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου.
Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μπίζνας, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία, το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει εννιά εκατομμύρια μάσκες το μήνα. Υπολογίστε τώρα πως η αναγκαστική χρήση μάσκας, θα υποχρεώνει (σύμφωνα με επιστήμονες) τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την μέρα.
http://aggaleto.blogspot.com