Τετάρτη, Μαΐου 13

Καθώς καταρρέει ο Τουρισμός ο Τσίπρας ψαρεύει χιλιάδες νέους Αγανακτισμένους

Εκλογες τωρα!

Ο χειμώνας θα είναι βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα και του Έλληνα Τραμπ Παπαδημούλη
Ασταμάτητος επελαύνει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ (μία από τις χώρες που αιμοδοτούσαν τον ελληνικό τουρισμό) , με τα ποσοστά των μολύνσεων να “χτυπούν” επίπεδα ρεκόρ σε πολλές μητροπολιτικές περιοχές αλλά και σε πολλές μικρότερες κοινότητες σε όλη τη χώρα. Αυτό αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση που έχει στα χέρια της η task force του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό.

Η έκθεση, την οποία αποκάλυψε το NBC, καταδεικνύει μάλιστα ότι η πραγματική εικόνα για την εξάπλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι εντελώς αντίθετη με αυτήν που παρουσιάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μόλις χθες Δευτέρα δήλωσε “ότι οι αριθμοί σε όλη τη χώρα μειώνονται με ταχείς ρυθμούς”.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, τουλάχιστον 10 περιοχές της χώρας καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων μεγαλύτερη του 72% την τελευταία εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, που φτάνει ακόμη και στο τρομακτικό 650% στην περίπτωση του Κεντάκι. Τη μεγαλύτερη άνοδο των κρουσμάτων καταγράφουν το Νάσβιλ του Τενεσί, το Ντε Μόινς στην Αϊόβα, το Αμαρίλο στο Τέξας, και το Σέντραλ Σίτι στο Κεντάκι (650%).
Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια λίστα με περιοχές που πρέπει να είναι “υπό παρακολούθηση”, στην οποία περιλαμβάνονται η Σαρλότ στη Βόρεια Καρολίνα, το το Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι, η Όμαχα και το Λίνκολν στη Νεμπράσκα, η Μινεάπολη, το Μοντγκόμερι στην Αλαμπάμα, το Κολομπους στο Οχάιο και το Φοίνιξ.
Σε Σαρλότ και Κάνσας Σίτι η αύξηση των κρουσμάτων ξεπέρασε το 200% την τελευταία εβδομάδα, ενώ αναφέρονται και άλλα hot spots σε γειτονικές κομητείες.
Η απόρρητη έκθεση καταδεικνύει ότι η πανδημία στις ΗΠΑ εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος προτρέπει τις πολιτείες να χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού και να ξεκινήσει και πάλι η οικονομική δραστηριότητα.
Την ίδια στιγμή ευρωπαικές χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Αγγλία προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια τους. Με αυτές τις συνθήκες να επικρατούν στην ευρωπαική αγορά  στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο ελληνικός τουρισμός θα καταφέρει φέτος να “σώσει” μόλις οκτώ δισεκατομμύρια από τις περσινές τουριστικές εισπράξεις των 18,2 δισ. ευρώ-σημειώνει στο ρεπορτάζ η Βίκυ Κουρλιμπίνη στο Capital.gr.
(Στη κεντρική φωτό οι 3 μοναδικοί τουρίστες της Μυκόνου: Πέτρος Νάζος, πελεκάνος και η ρεπόρτερ του Μega Τζίνα Λολομπρίτζιτα στο ρεπορτάζ της ζωής της)
Πρόκειται για εκτίμηση στην οποία προέβη και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ποσοτικοποιώντας και επιβεβαιώνοντας τις τεράστιες απώλειες που βλέπει η τουριστική αγορά, αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτή τη χρονιά στο τουριστικό “καλάθι” η πτώση της ταξιδιωτικής κίνησης και οι ακυρώσεις στις κρατήσεις.
Οι απώλειες εντούτοις για τα κρατικά ταμεία από την ζημιά στον τουρισμό λόγω της επιδημίας είναι υψηλότερες. Λόγω της μεγάλης δυναμικής στις προκρατήσεις για τη φετινή σεζόν πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού, τα έσοδα αναμένονταν να ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο δίμηνο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνιζαν αύξηση κατά 22,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, φτάνοντας στα 527 εκατ. ευρώ.
Kάτω από αυτές τις συνθήκες ένας οδυνηρός χειμώνας που θα αντιστοιχεί με οικονομική ασφυξία περιμένει τους Έλληνες πολίτες. Ένας χειμώνας που θα είναι βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα ώστε να στείλει χιλιάδες νέους φτωχοποιημένους Αγνακτισμένους στο Σύνταγμα οι οποίοι θα αψηφούν την 2η επέλαση του Covid-19 απογειώνοντας τον αριθμό των απωλειών αλλά τσακίζοντας δημοσκοπικά το κόμμα της ΝΔ και ενισχύοντας το κόμμα του Έλληνα Τραμπ Παπαδημούλη.
Είναι λοιπόν τώρα η κατάλληλη στιγμή να ζητήσει ο Ελληνας πρωθυπουργός την πολιτική του νομιμοποίηση ώστε να σχηματισθεί μία πανίσχυρη κυβέρνηση έτοιμη να αντιμετωπίσει τόσο το νέο χτύπημα του Covid-19 όσο και το οδυνηρό πλήγμα στην Οικονομία μέσα από μία διαδικασία επαναστατικών μεταρρυθμίσεων.
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα έχει τεράστιο κόστος για τη χώρα ενώ θα αποδεκατίσει το κόμμα της ΝΔ.