Σάββατο, Μαΐου 16

Η θρησκόληπτη επιστήμων-λοιμωξιολόγος ξαναχτύπησε!

Η θρησκόληπτη επιστήμων-λοιμωξιολόγος  ξαναχτύπησε!
Ελευθέριος Ανευλαβής
«Την πεποίθησή της ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί κορωνοϊός από τη Θεία Ευχαριστία εξέφρασε κατηγορηματικά η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ».
«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορωνοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο».

«Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας» πρόσθεσε και στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπερβαίνει και την υγεία μας η καθηγήτρια απάντησε: «Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση».
Όντως, υπερβαίνει τον νου κάθε νοήμονος ανθρώπου, η πιο πάνω, αλλά και η παρακάτω δήλωση της Κυρίας:
«Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη».

Εδώ, επικαλούμαι, ανευλαβώς, τον Άγιο Γρηγόριο τον  Παλαμά, σε δεύτερο πρόσωπο: «Ελάβατε νουν καθηγεμόνα, και του ανοηταίνειν ου παύεσθε».
Και η ανοησία (άνοια, μικρόνοια, κουφόνοια, βραδύνοια, αμβλύνοια… Γ. Μπαμπινιώτη «Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας», στο λήμμα: ανοησία ), στην περίπτωση της Κυρίας, εκτός από ανοησία, είναι και επικίνδυνη. Βλάπτει σοβαρά την υγεία.
Και εν κατακλείδι:
«Υπάρχει ένας λεξ*
που είναι πάντων ρεξ**
Ο Μεγαλοδύναμος σεξ
Αυτός αν γίνει «εξ»***
Αρχίζουμε τα βρεκεκέξ
Πάρις Τακόπουλος «Κενή, (με έψιλον) Διαθήκη»
*     Νόμος
**   Βασιλιάς
*** Τέως
zougla.gr