Τρίτη, Μαΐου 19

ΘΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ! ΆΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΛΟΣΣΟ ΜΠΑΙΝΕΙ. ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ

Anna-Diamantopoulou_aftodioikisi
Ποια η νέα θέση στην Coca‑Cola HBC για την Άννα Διαμαντοπούλου;
Την Άννα Διαμαντοπούλου προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Coca‑Cola HBC για την αντικατάσταση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, John Sechi.
O κ. Sechi σκοπεύει να παραιτηθεί από αυτό έχοντας συμπληρώσει εξαετή θητεία.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το διοικητικό συμβούλιο προτείνει να εκλεγεί στη θέση του ως νέο μέλος του ΔΣ και νέο μέλος της Επιτροπής Αμοιβών η Άννα Διαμαντοπούλου, με ισχύ που ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.
Η κ. Διαμαντοπούλου είναι πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ – Δίκτυο Μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ένα κορυφαίο ανεξάρτητο, μη κομματικό ινστιτούτο πολιτικής με έδρα την Αθήνα.
Επισημαίνεται ακόμη ότι η κ. Διαμαντοπούλου δεν έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Coca‑Cola HBC.
Η Γενική Συνέλευση θα κληθεί επίσης να αποφασίσει τη διανομή μερίσματος 0,62 ευρώ ανά μετοχή, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά στις 13 Φεβρουαρίου 2020.
Το συνολικό προς διανομή ποσό θα ανέλθει σε 300.000.000 ελβετικά φράγκα. Η δε καταβολή του μερίσματος αναμένεται να γίνει στις 28 Ιουλίου στους μετόχους της εταιρείας, όπως αναγράφονται στο μετοχολόγιο στις 3 Ιουλίου 2020.
Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω πανδημίας.makeleio.gr/