Τρίτη, Μαΐου 26

Η Ευρώπη ήθελε να γίνουμε τα γκαρσόνια της....

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται, ωκεανός και υπαίθριες δραστηριότητες
 Μόνο που τώρα άρχισε τους εκβιασμούς....

Όποιος είναι μπατίρης καταλήγει μοιραία να γίνεται και κακομοίρης και εκείνος που πεινάει τον φόβο του ξεχνάει.
Κάπως έτσι η …
«νικήτρια» απέναντι στον Κορωνοϊό Ελλάδα, προσπαθεί τώρα να υποδεχθεί τα αποδημητικά πουλιά του τουρισμού, μήπως και περισώσει κάποια από τα αναγκαία για την επιβίωση της έσοδα.
Μόνο που οι τουρίστες που θα καταφτάνουν στην Ελλάδα θα εισέρχονται χωρίς υγειονομικό έλεγχο, αφού οι χώρες τους αρνήθηκαν να κάνουν τα απαραίτητα τεστ.
Έτσι είπαν στην Ελλάδα :
«Δικό σου πρόβλημα είναι τι θα κάνεις με αυτό, όχι δικό μας».
Η Ελλάδα λοιπόν συμβιβάστηκε-για να μη πω ότι παρακαλάει- καθώς η ανάγκη για έσοδα είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη για ασφάλεια και εκτός από κάποια δειγματοληπτικά τεστ, οι τουρίστες θα έρχονται στην χώρα μας στην ουσία χωρίς έλεγχο.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι οι δύο μήνες θυσίες των Ελλήνων στην καραντίνα, θα γίνουν προσφορά στο βωμό των τουριστικών εσόδων.
Οι Έλληνες περιορίστηκαν και η οικονομία καταστράφηκε, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει το "πλεονέκτημα" της ασφαλούς για διακοπές χώρας προς τους εν δυνάμει κορονοϊνιασμένους τουρίστες εξ Ολλανδίας, Γερμανίας, Σουηδίας κλπ.
Θα μου πείτε, εδώ μπαίνουν ανεξέλεγκτοι στα νησιά οι Μουσταφάδες και οι Μωχαμέτηδες που παίρνουν και επιδόματα, ο Σουηδός μας πείραξε που θα αφήσει και λεφτά;
Το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να εμφανιστεί το καλοκαίρι ένα δεύτερο κύμα επιδημίας, από τουρίστες, που θα καταστρέψει όσα πετύχαμε ως λαός το προηγούμενο διάστημα, ανησυχεί τους υπεύθυνους, αλλά η ανάγκη για έσοδα είναι μεγαλύτερη από τον φόβο.
Το κατανοώ, αλλά όπως είπαμε, ο μπατίρης δεν έχει πολλές επιλογές.
Η εξάρτηση της οικονομίας μας από τον τουρισμό δεν αφήνει πολλά περιθώρια.
Άλλωστε, οι άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό, είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την ανεργία του κλάδου τους και για το ανασφαλές οικονομικό μοντέλο που βασίστηκε στον τουρισμό.
Η Ευρώπη ήθελε να γίνουμε τα γκαρσόνια της και όταν γίναμε άρχισε τους εκβιασμούς.

 shmantikanea.