Πέμπτη, Μαΐου 7

Λήξη συναγερμού στο Λευκό Οίκο

Ένας εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, όμως ούτε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ούτε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν μολυνθεί.
Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον SARS-CoV-2, αφού διαπιστώθηκε ότι ένας στρατιωτικός που εργάζεται στο προεδρικό μέγαρο έχει μολυνθεί.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο στρατιωτικός αυτός εργάζεται στον Λευκό Οίκο ως προσωπικός θαλαμηπόλος του προέδρου Τραμπ.
Ο θαλαμηπόλος είναι στρατιωτικός που υπηρετεί στο πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Γενικότερα οι θαλαμηπόλοι ανήκουν σε στρατιωτικές μονάδες - ελίτ οι οποίες παραδοσιακά υπηρετούν στον Λευκό Οίκο.

Η ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο
Υπάρχει επίσης σχετική δήλωση του Λευκού Οίκου που επιβεβαιώνει το περιστατικό:
«Προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι μέλος της στρατιωτικής δομής των ΗΠΑ ο οποίος εργάζεται στον Λευκό Οίκο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό» δήλωσε ο βοηθός γραμματέας τύπου του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίκλει.
Από την πρώτη στιγμή ο πρέδρος και ο αντιπρόεδρος ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον covid-19. Αυτό συνέβη την Τετάρτη το πρωί, οπότε και εμφανίστηκαν τα συμπτώματα στον θαλαμηπόλο ο οποίος εξυπηρεούσε τον Τραμπ στην δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου.
Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που κατά κανόνα βρίσκονταν σε επαφή με τον θαλαμηπόλο ελέγχθηκαν αμέσως και υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό.
Να σημειωθεί ότι το τεστ που χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος είναι η ταχεία εκδοχή του Abbott Lamb test, που δίνει αποτελέσματα 15 περίπου λεπτά.