Τρίτη, Μαΐου 5

ΒΟΥΛΓΑΡΟΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΤΑΚΙΜΙΑ - Πρέσβειρα Τουρκίας: «Η αποστολή μεταναστών στη Βουλγαρία είναι και θα παραμείνει μηδενική»

«Η μετανάστευση στη Βουλγαρία ήταν και θα παραμείνει μηδενική», αυτό υποστήριξε η πρέσβειρα της Τουρκίας στη Σόφια, Αϊλίν Σεκιζκόκ σε εκπομπή της βουλγαρικής τηλεόρασης.
Ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι η οικονομική βοήθεια της Τουρκίας προς τη Βουλγαρία στον αγώνα  κατά του κορωνοϊού ανήλθε στα 420 χιλιάδες λέβα.
Η πρέσβειρα έδωσε δύο διαβεβαιώσεις στη συνέντευξή της στη Νόβα, ότι αυτή η βοήθεια θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος του ιερού μήνα του Ραζαμανιού και ότι η μεταναστευτική κίνηση από τη Τουρκία στη Βουλγαρία θα είναι μηδενική, όπως, ήδη, ήταν το τελευταίο διάστημα (ενώ αντίθετα υπήρξε εκρηκτική κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα).
«Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπων των τελευταίων δεκαετιών. Οι άνθρωποι μετακινούνται στα σύνορα της Τουρκίας, σε κύματα εκατοντάδων χιλιάδων. Για πολύ καιρό, η Τουρκία στάθηκε ως άμυνα ενάντια σε αυτό το κύμα ανθρώπων. Αυξήσαμε τη συνοριακή μας ικανότητα να αποτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση στην Τουρκία και από τη χώρα μας στην Ευρώπη», δήλωσε η πρέσβειρα.
«Είμαστε για συνεργασία και αλληλεγγύη με την Ευρώπη», δήλωσε η Σεκιζκόκ.
«Είναι παρηγορητικό το γεγονός ότι στη Βουλγαρία ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ το κατάλαβε αυτό καθώς και τις δυσκολίες της Τουρκίας. Η μετανάστευση στη χώρα σας ήταν μηδενική και θα παραμείνει έτσι στο μέλλον», είπε κατηγορηματικά.