Παρασκευή, Μαΐου 22

IΑΠΩΝΙΑ - ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ....

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος

IΑΠΩΝΙΑ - ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ....
ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΌ ΝΟΤΙΑ...
ΗΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΧΑ ΣΤΑ 15 ΔΙΣ $
Ανάσα ζωής στον Ερντογάν και την τουρκική οικονομία αναμένεται να δώσουν οι φημολογούμενες συμφωνίες της Άγκυρας με το Τόκιο και το Λονδίνο, και τη Ντόχα οι οποίες θα επιτρέψουν στην Τουρκία να συγκρατήσει τα συναλλαγματικά αποθέματά της με εισροή ξένων κεφαλαίων.
Η τουρκική οικονομία βρισκόταν ήδη σε κακή κατάσταση, εξαιτίας της νομισματικής αστάθειας, η πανδημία όμως φαίνεται ότι της έδωσε τη “χαριστική βολή”, καθώς η κατάρρευση του τουρισμού και η μαζική ανεργία, την σπρώχνουν σε μια ιδιαίτερα οδυνηρή ύφεση.
Οι πληροφορίες θέλουν την Άγκυρα να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία swap ύψους 10+10 δισ. δολαρίων με τις Κεντρικές Τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας.
Μάλιστα, η συμφωνία με το Τόκιο, εικάζεται ότι θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, όταν ο πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε θα εγκαινιάσει μαζί με τον Ερντογάν το νέο, τεραστίων διαστάσεων, νοσοκομείο στην περιοχή Μπασάκσεχιρ της Κωνσταντινούπολης.
Ένα νοσοκομείο που θα είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης σε μονάδες ΜΕΘ (βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης) και έχει κατασκευαστεί από τουρκο-ιαπωνική κοινοπραξία.