Δευτέρα, Μαΐου 18

Toυρίστες ή βιολογική επίθεση;

-Προσδεθειτε!

Μήπως παγιδευμένοι στις κολακείες των διεθνών ΜΜΕ επιτρέψουμε στην ουσία να συντελεστεί μία ολοσχερή καταστροφή;
Δύο μετανάστες με Covid-19 στη Λέσβο. Εκ νέου σε καραντίνα η Νέα Σμύρνη Λάρισας.
Σε καραντίνα-όπως πρώτο απεκάλυψε το Κουρδιστό Πορτοκάλι-και η Εθνική Λυρική σκηνή.
40 νέα κρούσματα. Κι άλλα κρούσματα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στο μεταξύ μακραίνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο 4 άνθρωποι εγκατέλειψαν τον μάταιο τούτο κόσμο. Συνολικά 160 συμπολίτες μας.

Ο θάνατος της γυναίκας ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα στους 159.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τίποτε άλλο παρά μόνο:
Προσδεθείτε!
Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα να δεχθεί εκατομμύρια τουρίστες κάποιοι από τους οποίους θέλουν να αποδράσουν από το σύνδρομο του εγκλεισμού που έχουν υποστεί στις χώρες τους. Πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχθούμε τουρίστες από χώρες που κατ΄εξοχήν χτύπησε ο ιός, όπως η Αγγλία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Αμερική, η Κίνα, η Ισπανία και πάει λέγοντας.
Πόσο αξιόπιστα είναι τα test που θα κάνει όλος αυτός ο κόσμος στις χώρες τους ώστε να τους υποδεχθούμε ανέμελοι;
Μήπως παγιδευμένοι στις κολακείες των διεθνών ΜΜΕ επιτρέψουμε στην ουσία να γίνει μία βιολογική επίθεση στη χώρα μας άνευ προηγουμένου; Μία επίθεση με ισοπεδωτικές συνέπειες που θα μπορούσε να προκαλέσει ολοσχερή καταστροφή και ανυπολόγιστες απώλειες;
Γιατί με τόση ελαφρά τη καρδία ανοίγουμε τις πύλες της κολάσεώς μας ενώ συνεχίζεται ακάθεκτη η επέλαση του Covid-19 στον κόσμο;

Το μόνο αισιόδοξο σε ότι μας αφορά είναι ίσως η συσχέτιση του εμβολίου για την φυματίωση και την ιλαρά τα οποία έχει κάνει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της χώρας με την προστασία από τον Covid-19.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα εμβόλια BCG και ΜΜR. «Έχει διαπιστωθεί σε επιδημιολογικές μελέτες ότι κάποια εμβόλια όπως αυτό της φυματίωσης και της ιλαράς φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά κατά του κορονοϊού. Χώρες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά κάλυψης για τον εμβολιασμό με τα BCG και MMR φαίνεται ότι έχουν λιγότερους καταγεγραμμένους θανάτους».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε επίσης πως: «Φαίνεται οτι το εμβόλιο της φυματίωσης ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς εσωτερικής άμυνας πολύ σημαντικούς ενώ έχουν βρεθεί σε παλαιότερες μελέτες οτι η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου προστατεύει και τα μικρά παιδιά από τους αναπνευστικούς ιούς».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες σε ορισμένες χώρες του κόσμου όπου χορηγείται το εμβόλιο της φυματίωσης σαν μια προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων. «Τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμη», όπως επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας πως: «θα περιμένουμε την επιστήμη να καταλήξει σε συμπεράσματα».

Για το εμβολιο της φυματίωσης και για την προστατευτική συμπεριφορά που φαίνεται να επιδεικνύει απέναντι στον Covid-19 έχουν αναφέρθει και άλλοι ερευνητές ανά τον κόσμο. Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί οτι ορισμένες εξ αυτών έχουν επιλέξει να εμβολιάσουν το υγειονομικό προσωπικό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο, όπως στην Αυστραλία όπου άρχισαν τις δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να προστατευθεί το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.
 kourdistoportocali.com