Πέμπτη, Ιουνίου 25

1.000 λ@θροεισβολείς ακόμα θα μεταφερθούν από τη Χίο στην Αθήνα – Οι Τούρκοι δεν δέχονται πίσω κανέναν…

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
thumbs_b_c_d16ec74076dbcea1433cb8f17742016e
Μία νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στη Χίο, σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, αφού η Υπηρεσία Ασύλου ξεκίνησε τη μαζική επίδοση θετικών και απορριπτικών εγγράφων σε  λ@θρομετανάστες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το politischios.gr,  η Υπηρεσία, αμέσως μετά την επαναλειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, επέδωσε 500 έγγραφα σε μετανάστες ενώ σήμερα ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για έκδοση ακόμη 500 αποφάσεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου να κατακλυστεί από λ@θραίους που είτε ήθελαν να εκδώσουν κάρτα πρόσφυγα μετά τη θετική γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Ασύλου είτε να εκδώσουν διαβατήριο προκειμένου να ταξιδέψουν σε κάποια από τις χώρες της Ευρώπης.
Ο προβληματισμός των αρχών
Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Υπηρεσία Ασύλου κινείται με τόσο γοργούς ρυθμούς, δημιουργώντας μία σειρά προβληματισμών καθότι από την πράξη αποδεικνύεται ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν είχε προβλέψει όλες τις παραμέτρους.
Η βασικότερη παράμετρος είναι ότι, στα περισσότερα άτομα, των οποίων το αίτημα παροχής ασύλου έγινε δεκτό, κόπηκε το επίδομα καθώς και η σίτιση και η στέγαση, με αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο από τη μία μέρα στην άλλη.
Πηγές του Υπουργείου, σημείωναν ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης να αναλάβει εκτός από το κομμάτι των εθελούσιων επιστροφών και τις επιστροφές κατευθείαν στη χώρα τους, όσων η αίτηση έχει απορριφθεί τελεσίδικα.
Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει την άκαμπτη στάση της Τουρκίας, οδηγώντας τη διαχείριση του μεταναστευτικού σε κανονικότητα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων (τελευταία ενημέρωση στις 17/6), στη Χίο βρίσκονταν συνολικά 5.021 άτομα με τη ΒΙ.ΑΛ. να φιλοξενεί τους 4.711

 makeleio.gr