Τρίτη, Ιουνίου 16

Ανακαλούνται 47 καλλυντικά - Μωρομάντηλα με σταφυλόκοκκο και στοματικό διάλυμα με χλωρίνη

Στην ανάκληση 47 καλλυντικών προϊόντων προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
 Όπως διευκρινίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, οι ανακλήσεις αποτελούν προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην ελληνική αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΦ προέβη σε συνολικά 47 απαγορεύσεις  διάθεσης και διακίνησης καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο παράρτημα. Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά εξ αυτων:
Άρωμα:: YVFS SAINT LAORFNT OPIUM POUR HOMME Το προϊόν είναι πλαστό και περιέχει ουσίες προβληματικές για το δέρμα. (Από Κινα)
Προϊόν λεύκανσης δέρματος: MAKARI, Naturalle Multi-Action Περιέχει ουσία που μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα. (Από Γαλλία)
Μωρομάντηλα: Lula Baby Cleansing wipes with Aloe Vera, Περιείχε σταφυλόκοκκο (Απο Πολωνία)
Προϊόν ισιώματος μαλλιών:AMAZONLISS, NUTREE Brazilian Smoothing Περιειχε φορμαλδεΰδη σε ποσοστό 5%. (Από Βραζιλία)
Βαφή μαλλιών: Color MateΌνομα:Hair Color: Light Brown Βαφή μαλλιών σε σκόνη καφέ χρώματος Περιείχε υπεροξείδιο βαρίου, ουσία διαβρωτική (Από Ινδία)
Τζελ μαλλιών: Elidor Gel Styling Unisex Fissagio forte Περιείχε ερεθιστικές ουσίες που δεν επιτρέπονται σε προϊόντα που δεν ξεβγάζονται (Από Ιταλία)
Κρέμα για παιδιά: URIAGE EAU THERMALE Bébé 1er Change cream Περιείχε ουσία που προκαλεί ερεθισμός έως έγκαυμα (Από Γαλλία)
Στοματικό διάλυμα: MMS -Mineral Mouthwash Solution Περιέχει ενεργό χλώριο (Από Εσθονία)
Μπορείτε να δείτε την πλήρη λιστα των προϊόντων (που πολλά διακινουνται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου) αναλυτικά εδώ
slpress.gr