Παρασκευή, Ιουνίου 5

Στημένος διαγωνισμός στην ΕΡΤ-Προωθούν τους «κολλητούς» τους

Στημένος διαγωνισμός στην ΕΡΤ-Προωθούν τους «κολλητούς» τους
Σκανδαλώδη φωτογραφική πρόσληψη διευθυντών της ορχήστρας και χορωδίας της ΕΡΤ με την κάλυψη του Μαξίμου καταγγέλλουν μουσικοί της δημόσιας τηλεόρασης.
Έλληνες μαέστροι και μουσικοί που επικοινώνησαν με το zougla.gr κάνουν λόγο για φωτογραφική προκήρυξη - σκάνδαλο για την τοποθέτηση γαλάζιων παιδιών ως μαέστρων
στα μουσικά σύνολα της δημόσιας τηλεόρασης. Κατά τους καταγγέλλοντες, ενδεικτική της προσπάθειας για την τοποθέτηση των «εκλεκτών» του Μαξίμου,  είναι ότι στην προκήρυξη - την οποία υπογράφει ο Παναγιώτης Τσιούτσιας γεν.διευθυντής ραδιοφωνίας και ενέκρινε ο κ. Κων. Ζούλιας ως πρόεδρος της ΕΡΤ και το ΔΣ- δεν απαιτείται το αυτονόητο τυπικό προσόν δηλαδή το δίπλωμα μαέστρου από Ωδείο ή Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, παρόλο που οι συνολικοί μισθοί που θα πληρωθούν από το ελληνικό δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους για τους μαέστρους που θα επιλεγούν είναι 48.000 ευρώ.
«Έχουν βουίξει οι διάδρομοι του Ραδιομεγάρου με την προσπάθεια για καρφωτό από το Μαξίμου!», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
«Είναι προφανές ότι οι εκλεκτοί τους οποίους επιθυμούν διακαώς να τοποθετήσουν δεν έχουν καν τον ελάχιστο τίτλο στο αντικείμενο και δε μιλάμε για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, αλλά για πρώτο δίπλωμα σπουδών στη διεύθυνση. Και αυτά τη στιγμή που όλοι οι μουσικοί και χορωδοί των συνόλων της ΕΡΤ έχουν λάβει τις θέσεις τους με απαιτούμενο προσόν το δίπλωμα ειδίκευσης στο όργανό τους ή στο λυρικό τραγούδι» αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν τα γεγονότα.
Συγκεκριμένα, στα αναρτημένα τυπικά προσόντα της προκήρυξης, με ημερομηνία 8/5/2020, δίνεται η επιλογή αντί της κατοχής διπλώματος ή πτυχίου, οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να καταθέσουν είτε αποδεικτικό Διεύθυνσης Ορχήστρας, είτε συμφωνικού οργάνου, είτε πιάνου, είτε ανωτέρων θεωρητικών από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή αναγνωρισμένο ωδείο της ημεδαπής.
«Αλήθεια θα προσλαμβάνατε για καρδιολόγο κάποιον με ειδικότητα στην οδοντιατρική; Θα προσλαμβάνατε για πυρηνικό φυσικό κάποιον με ειδικότητα στα μαθηματικά; Η Τέχνη γιατί πρέπει να είναι ο φτωχός συγγενής;;; Εσείς είστε που κάνατε σημαία τις σπουδές και την Αριστεία, κάντε τα τώρα και πράξη λοιπόν».
«Η Ελλάδα έχει βγάλει έναν Δημήτρη Μητρόπουλο και σίγουρα κάποτε θα υπάρξουν συνεχιστές του, σίγουρα έχουμε σπουδαίους ανθρώπους γι αυτή την δουλειά. Δώστε τους λοιπόν την ευκαιρία να αγωνιστούν για μία θέση επι ίσοις όροις με λάβαρο τις σπουδές για τις οποίες μόχθησαν πάρα πολύ τόσο αυτοί όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Μην αφήνετε τα κομματόσκυλα να καταστρέφουν το πρεστίζ και την ιστορία των ένδοξων μουσικών συνόλων της χώρας μας. Τα κομματικά απόβλητα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να καταστραφεί η ΕΡΤ και στο τέλος πιθανότατα να πείτε αυτό που είπε και ο προκάτοχός σας ο Σαμαράς: «Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί σωστά, ας την κλείσουμε», αναφέρουν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ζητώντας να διορθωθεί η προκήρυξη και να γίνει όπως γινόταν πάντα στην ΕΡΤ με όλες τις κυβερνήσεις.
Συνεχίζοντας μουσικοί της ΕΡΤ, αναφέρουν στο zougla ότι ο «μουσικός κόσμος της χώρας έχει ενημερώσει τον κύριο Ζούλια πως δεν θα ανεχτεί άλλη ξεφτίλα στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του. Κολλητός του Κυριάκου έδωσε εντολή ότι θα γίνει αυτό που λέει αυτός και πρόβλημα δεν υπάρχει. Ούτε καν την προκήρυξη μπήκε στον κόπο να διορθώσει, έστω για τα μάτια του κόσμου» και προκαλούν τους υπεύθυνους της ΕΡΤ να δόσουν στη δημοσιότητα τα πτυχία που έχουν οι υποψήφιοι και τα πτυχία που έχει ο «εκλεκτός» που θα τοποθετηθεί.
Στο μεταξύ, «αναμένουμε την τοποθέτηση σκάνδαλο!!! 48.000 θα στοιχίσει αυτή η επιλογή στο Ελληνικό Κράτος μέχρι το τέλος του 2020 αλλά ποιος νοιάζεται γι αυτό; Αρκεί να βολευτεί ένα ακόμα γαλάζιο παιδί. Αρκεί να «φορέσει» τους κολλητούς του ο Ζούλιας, προς την δόξα τραβά λοιπόν το φαγοπότι», σημειώνουν με νόημα.
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη