Κυριακή, Ιουνίου 28

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Και τον Καμμένο στο χέρι…

Πώς ο πρώην πρωθυπουργός "κρατούσε" τον υπουργό του και συνέταιρό του
Εντύπωση προκαλεί (και) το γεγονός της άλλης αποκάλυψης που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή ότι η σύζυγος του Πάνου Καμμένου έδινε εντολές σε αστυνομικούς για το πώς θα κινηθούν για να συλλάβουν δύο δημοσιογράφους, τους οποίους είχαν μηνύσει. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς. Οπότε έχουν καταγραφεί από τον υπερκοριό όλες οι συνομιλίες τους, τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Αυτό, όμως, που διέφυγε της προσοχής του κόσμου ήταν ότι ο φάκελος στάλθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που δεν έκανε απολύτως τίποτα, ενώ ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα. Οπότε το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι με τα αποτελέσματα της έρευνας της ΕΥΠ, ο πρώην πρωθυπουργός κρατούσε στο χέρι τον υπουργό του και συνέταιρό του. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι για ποιον λόγο το 2018 ο Τσίπρας πήρε τη θέση του Καμένου στην κόντρα με τον Κοτζιά, και όχι του υπουργού Εξωτερικών. Μάλλον και ο Πάνος Καμμένος είχε πάρει τα… μέτρα του.
Κάπως έτσι τώρα μπορούμε να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις για τα όσα είχε πει ο Νίκος Κοτζιάς από του βήματος του Κοινοβουλίου, όταν έκανε λόγο για παρακράτος, παραδικαστικά κυκλώματα και περίεργη δράση των μυστικών υπηρεσιών καταγγέλλοντας, ότι χάκερ από την ΕΥΠ δρούσαν υπέρ του τότε υπουργού Άμυνας.
Τι μένει ακόμη να δούμε; Ίσως να δει το φως της δημοσιότητας η καταγραφή που έγινε από τον Σταύρο Ψυχάρη στο μυστικό ραντεβού με τον Τσίπρα, που έμεινε στην ιστορία ως το «μυστικό ραντεβού της γάτας τον Ιμαλαΐων». Ίσως κάτι έχει οσμιστεί ο Παναγιώτης Βλάχος (γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ), ο οποίος προέβη στην εκτίμηση πως θα δουν κι άλλα το φως της δημοσιότητας.
Φυσικά, όλα αυτά αποδεικνύουν ότι τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν είτε μπούρδες (αγνοούσε πώς λειτουργούσε το σύστημα Μαξίμου), είτε έριχνε στάχτη στα μάτια των αντιπάλων. Δηλαδή, το «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία» και το «αν δεν κλείσουμε κάποιους στη φυλακή, δεν θα κερδίσουμε στις εκλογές».
Ο Τσίπρας και την κυβέρνηση πήρε και την εξουσία και έδωσε μάχη για να κλείσει φυλακή αντιπάλους του, απλά, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, ο τρόπος που το επιχείρησε ήταν άγαρμπος. Όμως, όπως λένε γι’ αυτόν πρώην σύντροφοί του, «αν του δώσεις ένα δάχτυλο, θα σου αρπάξει ολόκληρο το χέρι».

 https://www.iapopsi.gr/alexis-tsipras-kai-ton-kammeno-sto-cheri/