Σάββατο, Ιουνίου 20

-Κε Πρωθυπουργέ, φωνάξτε τον Κουκουντζό, τον Περιστέρη, τον Μυτιληναίο, τον Τσαμάζ, τον Κόκκαλη, τον Βαρδινογιάννη

-Στειλτε τους υπουργους σπιτια τους--Τον Τίγρη, τον Μαρινάκη, τον Προκοπίου, τον Πατέρα, τους Καλλιτσάντσηδες

Αγαπητέ πρωθυπουργέ,
Όπως διαπιστώνεις η Οικονομία πηγαίνει στα τάρταρα και το Φθινόπωρο ο περίπατος του ανιψιού σας θα γίνει ο περίπατος των δακρύων. Τώρα μπορεί να υποδύεστε τον (επικοινωνιακά) άνετο και καλά κάνατε. Άλλωστε το στυλ σας δεν έχει ουδεμία σχέση με εκείνο του Τσίπρα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τον Οκτώμβριο ο Μεγάλος Περίπατος του ανιψιού σας και Μικρού Πρωθυπουργού δεν θα είναι παρά ένας Μεγάλος Περίπατος των Δακρύων.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Θα περπατάμε και θα κλαίμε αγαπητέ Πρωθυπουργέ. Aπό την αφραγκία. Το δάκρυ θα πηγαίνει κορομήλο. Το χειρότερο αγαπητέ πρωθυπουργέ είναι ότι μας καταδικάζετε να οδηγηθούμε εκεί χωρίς να αντίσταση, χωρίς να ρίξουμε μια σφαίρα. Και αυτό εξαιτίας της ανεπάρκειας των υπουργών σας αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ.
Των υπουργών σας, ειδικά του Οικονομικού επιτελείου. Είναι η Οικονομία αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ που οδηγεί τη χώρα στα βράχια. Είναι η Οικονομία την οποία είχαν βανδαλίσει οι υπουργοί του Σύριζα και όπως όλα δείχνουν οι δικοί σας θα της δώσουν τη χαριστική βολή.
Και ξέρετε γιατί κε Πρωθυπουργέ; Γιατί το επιτελείο σας στερείται φαντασίας, οράματος και φυσικά, μεταρρυθμιστικής τόλμης, πραγματική γνώση της αγοράς και των μυστικών της. Το επιτελείο σας είναι ρηχό αγαπητέ κε πρωθυπουργέ. Σίγουρα κάποιοι από δαύτους έχουν αποφοιτήσει από τα καλύτερα κολλέγια του κόσμου, έχουν μια καλή συλλογή από μάστερ και σούπα μούπες αλλά από τηγανίτα τίποτε. Το βλέπεις στα πρόσωπά τους.
Τη ρηχότητα τη βλέπεις στα πρόσωπά τους. Θα μας πείτε ότι είναι ρατσιστικό αυτό που λέμε και πως δεν μπορούμε να κρίνουμε τους ανθρώπους από τις φάτσες τους. Και από που θα τους κρίνουμε κε Πρωθυπουργέ από τη στιγμή που οι επιδόσεις τους είναι ανάλογες με τις φάτσες τους;
Κατ΄αρχήν δεν είναι δυνατόν να τους έχετε όλη μέρα αμολημένους στα κανάλια. Πότε εργάζονται αυτοί οι άνθρωποι που κυβερνάνε μια χρεοκοπημένη χώρα; Πότε βρίσκουν χρόνο να εργάζονται από τη στιγμή που βρίσκονται διαρκώς από κανάλα σε κανάλα.
Και τι περιμένετε κε Πρωθυπουργέ από υπουργούς που ξημεροβραδιάζονται στον Παπαδάκη, στον Αυτιά, στη Μενεγάκη, στον Χατζηνικολάου, στην Σία, στον Σρόιτερ, στον Ευαγγελάτο; Τι σόι έργο να παράγουν αυτοί κε Πρωθυπουργέ όταν δεν σέβονται τον εαυτό τους;
Οταν δεν έχουν την αισθητική και την αξιοπρέπεια να διαφυλάξουν τον εαυτό τους από αυτό το τηλεκαρκατσουλιό; Αυτοί οι υπουργοί σας κε Πρωθυπουργέ δεν έχουν αφήσει χαζοκάναλο και τηλεπερσόνα παραπονεμένη. Η βουλιμία τους για το γυαλί είναι τέτοια που έχουν τον αμάζευτο. Ναι μάλιστα, σ΄αυτό έχουν άριστες επιδόσεις. Να κάνουν δηλαδή τα τηλενούμερα.
Οι άνθρωποι δεν διαθέτουν αισθητική και αυτογνωσία κε Πρωθυπουργέ. Γιατί πρέπει να είσαι μεγάλο νούμερο ώστε σαν υπουργός να παίρνεις σβάρνα τις ξιπασμένες τηλεπερσόνες σαν διακονιάρης ενός δράμι τηλεπροβολής.
Κε Πρωθυπουργέ, πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι είμαστε επιβάτες του Τιτανικού και το ταξίδι αυτή τη φορά δεν θα μας βγάλει όλους σώους έστω και με μνημόνια. Κύριε Πρωθυπουργέ, δυστυχώς στην Οικονομία δεν αντιδράσατε όπως στην περίπτωση της πανδημίας.
Χάσατε χρόνο. Χάσατε ένα ολόκληρο χρόνο με μπαλώματα και μπαλωθιές στο πουθενά. Εξαιτίας της ανυπαρξίας του οικονομικού σας επιτελείου και της δικής σας ατολμίας για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία. Και το τίμημα θα είναι επώδυνο αγαπητέ Πρωθυπουργέ.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι σας καλεί έστω και ΤΩΡΑ αντί να χάνετε χρόνο με τους 5 κρίκοι ένα τάλαρο υπουργούς σας να φωνάξετε στο γραφείο σας τα βαριά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν και να μιλήσετε μαζί τους.
Ο Τσίπρας είναι την βλάχικη κουτοπονηριά να το κάνει αυτό σε μεγάλο βαθμό κε Πρόεδρε. Γι αυτό έμεινε στην εξουσία 4,5 χρόνια-διάστημα που σύντομα θα μοιάζει ονειρικό για σας. Παρότι δεν αξίζετε την αποτυχία.
Αλλά μάλλον θα κληθείτε να πληρώσετε το τίμημα των επιλογών σας, όπως όλοι οι ηγέτες. Είδατε τη νίλα έχετε υποστεί με το διαβόητο Μένουμε Σπίτι. Οι σύμβουλοί σας και οι υπουργοί σας με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά είναι για τον Αυτιά. Μικρομηκάδες, παραθυράτοι. Ως εκεί. Δεν είναι για να σώσουν το καράβι, είναι για να το βουλιάξουν εξαιτίας της έλλειψης γκατσς.
Είναι στη κατηγορία φτερού στον άνεμο ενώ θα έπρεπε να λιώνουν σίδερα.
Σας καλούμε λοιπόν να φωνάξετε τους μπαρουτοκαπνισμένους επιχειρηματίες της χώρας και να ακούσετε με προσοχή τι έχουν να σας πουν.
-Κε Πρωθυπουργέ, φωνάξτε τον Κουκουντζό της Kleeman, τον Περιστέρη, τον Μυτιληναίο, τον Τσαμάζ, τον Κόκκαλη, τον Βαρδινογιάννη, τον Τίγρη, τον Μαρινάκη, τον Προκοπίου, τον Πατέρα, τους Καλλιτσάντσηδες, τον Κούτρα. Πόσοι είναι; 100; 200; 300;
Ολοι θα πρέπει να παρελάσουν από το γραφείο σας. Η να κανονίσετε να τους συναντάτε διαδικτυακά καθότι κι αυτοί έχουν τις δουλειές τους, δεν είναι ξύστες σαν κάποιους υπουργούς σας οι οποίοι περνάνε στα κανάλια τόσο χρόνο όσο οι ξανθές στα κομμωτήρια.
Προσπαθήστε με απλά λόγια κε Πρωθυπουργέ να αρπάξετε σαν σφουγγάρι ιδέες από τους μπαρουτοκαπνισμένους Ελληνες επιχειρηματίες, εφοπλιστές, καπεταναίους μεγάλων ομίλων μπας και διασώσουμε ότι σώζετε…Κάντε το πριν είναι πολύ αργά. Γιατί αργά είναι ήδη…