Πέμπτη, Ιουνίου 18

Πέθανε ο γάτος Μπομπ που ζούσε χρόνια στους δρόμους του Λονδίνου μαζί με έναν πλανόδιο μουσικό


Πέθανε πριν από δύο μέρες,  στις 15 Ιουνίου, σε ηλικία 14 ετών, ο γνωστός γάτος Μπομπ, ο οποίος ζούσε χρόνια στους δρόμους του Λονδίνου μαζί με τον πλανόδιο μουσικό  James Bowen. Ο Μπομπ μάλιστα έδωσε την έμπνευση για το επιτυχημένο βιβλίο «A Street Cat Named Bob And How He Saved My Life», που  έγραψε ο Bowen και κυκλοφόρησε στη Βρετανία το 2012. Το βιβλίο έγινε και ταινία με πρωταγωνιστή τον ίδιο το γάτο, το 2016.

Ο 39χρονος James Bowen ζούσε για χρόνια στους δρόμους του Λονδίνου, παίζοντας μουσική στους περαστικούς, ενώ παράλληλα βρισκόταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Δίπλα του πάντα ήταν η παρέα του, ο πορτοκαλί αδέσποτος γάτος, o Μπομπ. Οι δυο τους ήταν αχώριστοι.
Την πρώτη φορά που ο James συνάντησε αυτόν το γάτο ήταν το 2007 καθώς γυρνούσε σπίτι του από τους γεμάτους ζωή δρόμους του Covent Garden του Λονδίνου. Ο γάτος ήταν σε άθλια κατάσταση και καθόταν στο χαλί της πόρτας του. Δεν ήθελε να τον αφήσει εκεί. Έτσι τον πήρε και τον φρόντισε. Η υγεία του γάτου βελτιώθηκε. Στη συνέχεια τον άφησε πάλι.
Όταν όμως τον άφησε να φύγει, γιατί δεν μπορούσε να τον φροντίζει, ο γατούλης έδειξε πως έχει άλλα σχέδια. Ήθελε να είναι μαζί του και δεν έφευγε μακριά από εκεί.
Ο James τον αγάπησε. Πολύ σύντομα οι δύο τους έγιναν αχώριστοι, δύο χαρακτηριστικές φιγούρες του Covent Garden. Οι περιπέτειες που έζησαν μαζί –τρυφερές, αστείες, αλλά και μερικές φορές τρομακτικές– άλλαξαν τις ζωές τους και κατάφεραν να γιατρέψουν τις πληγές του παρελθόντος.
“Ο Bob μου έσωσε τη ζωή. Είναι τόσο απλό. Μου έδωσε πολλά περισσότερα από συντροφιά. Με αυτόν στο πλευρό μου, βρήκα μια κατεύθυνση και έναν σκοπό που μου έλειπε. Η επιτυχία που πετύχαμε μαζί μέσα από τα βιβλία και τις ταινίες μας ήταν θαυματουργή. Έχει γνωρίσει χιλιάδες ανθρώπους, άγγιξε εκατομμύρια ζωές. Δεν υπήρξε ποτέ γάτα σαν αυτόν. Και δεν πρόκειται ποτέ ξανά. Νιώθω σαν να έχει σβήσει το φως στη ζωή μου. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ.”, γράφει ο ίδιος.
Ένα βιβλίο για τον Μπομπ
Ο James αποφάσισε να γράψει βιβλίο για τη σχέση τους αυτή για να δείξει πώς μπορούν να αλλάξουν οι ζωές δυο πλασμάτων από μια τυχαία συνάντηση. Ο πλανόδιος μουσικός του Λονδίνου, εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, και ένας αδέσποτος ταλαιπωρημένος πορτοκαλί γατούλης.
Πρόκειται για το βιβλίο «Ένας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ» του James Bowen, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες, έχει συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες και έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο. Ήταν μάλιστα για 76 εβδομάδες πρώτο στη λίστα των best sellers των “Sunday Times”.
Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, βγαίνουμε σίγουρα καλύτεροι άνθρωποι.
Στο βιβλίο βασίστηκε και η ταινία “A Street Cat Named Bob” του Roger Spottiswoode, στην οποία πρωταγωνιστούν ο ίδιος ο James και ο Μπομπ.
Ο James δεν μπορεί να το πιστέψει και όπως λέει ο ίδιος, κλαίει συνέχεια. Οι σελίδες του σε Facebook και Instagram έχουν γεμίσει με λόγια συμπαράστασης από ανθρώπους από όλον τον κόσμο που γνώριζαν την ιστορία του και λάτρευαν τον υπέροχο γάτο.




https://petpet.news