Έδωσαν διαφήμιση σε site του Φουρθιώτη που έχει ανεβάσει μόνο μία είδηση και άλλο ένα το όποίο κυριολεκτικά δεν υπάρχει!

Μεταξύ των ιστοσελίδων που πήραν ζεστό χρήμα για να τρέξουν την καμπάνια του
“Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς” το παντελώς άγνωστο blog protieidisinews.blogspot.com που εμφανίζεται να έχει φτιαχτεί μόνο και ...

μόνο για τον λόγο αυτό, αφού είχε όλες και όλες δυο αναρτήσεις! Η μία ήταν το banner και η άλλη για τη χρήση

κλιματιστικών, ενώ πλέον, από το απόγευμα της Τετάρτης δεν έχει καμία! Ας μας πει ο κ.Πέτσας πως το συγκεκριμένο blog συμφερόντων του Μένιου Φουρθιώτη πληροί τα κριτήρια της “αντικειμενικότητας και αμεροληψίας” που ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, προϋποθέσεις για συμμετοχή στην καμπάνια…

Εντελώς απροκάλυπτα η κυβέρνηση μοίρασε ζεστό χρήμα στο παντελώς άγνωστο blog protieidisinews.blogspot.com που εμφανίζεται να έχει φτιαχτεί μόνο και μόνο για τον λόγο αυτό, αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Νίκου Σπυρόπουλου στο documentonews.gr, αφού είχε όλες και όλες δυο αναρτήσεις.
Η πρώτη στις 11 Μαΐου του 2020 που είναι το banner της διαφήμισης του Μένουμε Ασφαλείς και μετά από δεκαπέντε ημέρες μια είδηση για τη “λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας”.
Ακόμα πιο απροκάλυπτο είναι το ότι στη λίστα με τα χιλιάδες ΜΜΕ που πήραν διαφήμιση από τις καμπάνιες της κυβέρνησης για τον κορονοϊό είναι δηλωμένο το domain protieidisi.com.
Αν κανείς επισκεφτεί το εν λόγω domain γίνεται αυτόματα redirect στο protieidisinews.blogspot.com. Δηλαδή το domain που είναι δηλωμένο στην επίσημη λίστα που έδωσε στο πλαίσιο της υποτιθέμενης “διαφάνειας” της κυβέρνησης δεν υπάρχει!
Επιπλέον, έχει σπουδαία σημασία το ότι είναι πρόκειται για απλό blogspot και όχι για ένα site.(upd: από το απόγευμα της Τετάρτης και μετά το σάλο, το protieidisinews.blogspot.com δεν έχει πλέον ΚΑΜΙΑ είδηση και εμφανίζδει την εικόνα που δείχνει η παραπάνω φωτογραφία)
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το documentonews.gr με τον Μένιο Φουρθιώτη μας απάντησε ότι το συγκεκριμένο blogspost είναι του Party Fm. Δηλαδή του ραδιοφωνικού σταθμού συμφερόντων του.
Για τραγική ειρωνεία η κυβέρνηση επέλεξε να διαθέσει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών σε ένα παντελώς άγνωστο blogspot που λέγεται protieidisi αλλά η η πρώτη και η τελευταία της είδηση είναι η καμπάνια.
Η ιστορία θυμίζει τα sites που πήραν διαφήμιση από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως το περιβόητο “Βελόνα και κλωστή”.
Και άλλο μέσο του Φουρθιώτη στη λίστα
Εκτός από την κραυγαλέα υπόθεση του blog protieidisi που ξεγυμνώνει την κυβέρνηση για τον τρόπο που μοίρασε εκατομμύρια ευρώ, ακόμη ένα domain που εμφανίζεται συμφερόντων του Μένιου Φουρθιώτη, έλαβε χρήματα.
Πρόκειται για το APOKALIPTIKALIVE.GR το οποίο απλά δεν υπάρχει! Γίνεται redirect στο apodikseislive.gr, site που προμοτάρει την εκπομπή “αποκαλυπτικά live του Φουρθιώτη.
Έχουμε και εδώ το εξής παράδοξο. Στην επίσημη λίστα που δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τα MME που έλαβαν χρηματοδότηση έχει δηλωθεί ένα domain που επί της ουσίας δεν υφίσταται πλέον. Αντιθέτως, ένα άλλο domain λαμβάνει τα χρήματα.
Φαίνεται πως με τα σοβαρά κριτήρια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το apodikseislive.gr αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση της αντικειμενικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας.

πηγή: documentonews.gr (ρεπορτάζ του Νίκου Σπυρόπουλου)