Σάββατο, Ιουνίου 13

Επίθεση με βιτριόλι: «Έχουν καεί βασικά σημεία της Ιωάννας στο…» λέει η γιατρός της

vitrioli-kallithea53467478675685486786786758
Τη σκληρή πραγματικότητα, μετά τη φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι, καλείται να αντιμετωπίσει η 34χρονη Ιωάννα.
Η γιατρός της άτυχης νεαρής κοπέλας, μιλώντας για την πορεία αποκατάστασης του προσώπου της, αναφέρει ότι είναι προφανές πως στην Ιωάννα δεν θα αρέσει το αποτέλεσμα και ισχύει για όλο το πρόσωπο όπου έχει βαθιά εγκαύματα.

«Το δέρμα είναι ένα όργανο μοναδικό. Δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε. Προσπαθούμε απλά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όσο πιο κοντά στην πρότερη εικόνα», επισημαίνει η Μαρία Καλόφωνου.
Μιλώντας σε εκπομπή στο MEGA ξεκαθαρίζει πάντως ότι η κατάστασή της 34χρονης είναι σταθερή. «Έχουμε ήδη κάνει τρία χειρουργεία και έχουν πάει καλά. Παλεύει, είναι αγωνίστρια», σημείωσε χαρακτηριστικά η γιατρός.
«Δεν μπορεί κανείς να πει σε τι βαθμό θα αποκατασταθεί η βλάβη που υπέστη. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε χάσει βασικά στοιχεία, έχουν καεί βασικά στοιχεία στο πρόσωπο. Αλλά στην πλαστική χειρουργική προσπαθούμε με αυτά που έχουμε να αποκαταστήσουμε στο καλύτερο δυνατό μέτρο» προσέθεσε.
«Ξέρει τις λεπτομέρειες. Έχουμε μιλήσει πολύ, και έχει μιλήσει και με τους ειδικούς, τους ψυχιάτρους που έχει δίπλα της καθημερινά. Ξέρει ότι έχει μια μεγάλη ζημιά και ότι πρέπει να σταθεί δυνατή. Μας έχει εκπλήξει γιατί είναι πολύ δυνατή, έχει πείσμα και επιμονή, και μας βοηθάει. Το μάτι της έχει υποστεί έγκαυμα, όμως έχουμε καλές ενδείξεις. Πάει καλύτερα, είμαστε αισιόδοξοι, θα πούμε το τελικό αργότερα. Είναι υπό αγωγή», συνέχισε.
Αναφορικά με την αντίδραση της 34χρονης Ιωάννας στο ποια είναι η κατηγορούμενη για την υπόθεσή της, η κ. Καλόφωνου επεσήμανε: «δεν μπορώ να μεταφέρω συναισθήματα και προσωπικά πράγματα του ασθενούς μου. Εγώ ανακουφίστηκα πραγματικά, γιατί θεωρώ πως η ασθενής μου θα συνεχίσει ακόμα καλύτερα τις προσπάθειές της για αποκατάσταση, ενώ δεν δίνεται το μήνυμα ότι μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο και να μείνει ατιμώρητος».