Σάββατο, Ιουλίου 25

Γιαούρτι: 8 διαφορετικοί τρόποι για να το απολαμβάνετε

Γιαούρτι: 8 διαφορετικοί τρόποι για να το απολαμβάνετε


Ένα από τα πιο εύκολα σνακ, δροσιστικό, βραδινό γεύμα σε πολλές δίαιτες και λύση ευκολίας τις ώρες που θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, το γιαούρτι αποτελεί μια τροφή αρκετά ωφέλιμη για τον οργανισμό.
Πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο, παρέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες Β και Α και ψευδάργυρο σε όποιον το καταναλώνει, ενώ τα ωφέλιμα βακτήριά του βοηθούν στην ισορροπία της εντερικής μας χλωρίδας. Και στη δίαιτα, όμως, είναι πρωταγωνιστής αφού αφενός έχει λίγες θερμίδες κι αφετέρου προσφέρει μεγάλη αίσθηση κορεσμού, κρατώντας μας μακριά από το… ψυγείο για αρκετή ώρα.

Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που το αγαπούν και το καταναλώνουν σκέτο, αρκετοί δεν το προσθέτουν στη διατροφή τους, καθώς η ελαφρώς ξινή γεύση του δεν μπορεί να τους προκαλέσει να το φάνε.
Γι’ αυτούς, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους, υπάρχουν τρόποι και ιδέες που μπορούν να το μετατρέψουν σε λαχταριστό γεύμα. Κάτι ξέρουν, άλλωστε οι σεφ ανά τον κόσμο που το χρησιμοποιούν παντού, από το κρέας μέχρι τις σαλάτες και τα γλυκά.
Προσοχή! Το άρθρο αφορά το φυσικό γιαούρτι με τις προβιοτικές ιδιότητες: Άλλο γιαούρτι και άλλο επιδόρπια γιαουρτιού τα οποία βλάπτουν 
Πάρτε κι εσείς μερικές ιδέες και βάλτε το γιαούρτι για τα καλά στη διατροφή σας.

Αντί για βούτυρο  

Ξεκινήστε από το πρωινό κιόλας και αντικαταστήστε το βούτυρο στο σάντουιτς με γαλοπούλα, με μια στρώση γιαούρτι.

Στις σαλάτες 

Προσθέστε σε μισό φλιτζάνι γιαούρτι, 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο ξίδι αλάτι και πιπέρι κι έχετε ένα ωραιότατο, υγιεινό ντρέσινγκ σαλάτας.

Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα  

Γιατί να φορτώνεστε με τις θερμίδες και τα λιπαρά της μαγιονέζας, όταν μπορείτε να προσθέτετε γιαούρτι στη θέση της στην κοτοσαλάτα, στα διάφορα ντιπ, στις σος κ.ο.κ.;

Δοκιμάστε το στο μαρινάρισμα 

Τα ένζυμα του γιαουρτιού βοηθούν στη διάσπαση της πρωτεΐνης, αφήνοντας το κρέας πιο τρυφερό, πράγμα που το κάνει ιδανικό συστατικό για μαρινάδα. Δοκιμάστε το!

Κάντε πειραματισμούς 

Το γιαούρτι πάει με πολλές τροφές. Δοκιμάστε να προσθέσετε μια κουταλιά σε ψητά λαχανικά, στο κρέας, στα αυγά, ακόμη και στο σουβλάκι σας, δίνοντάς του γεύση από… Κρήτη.

Φτιάξτε frozen yoghurt

Χτυπήστε λίγο γιαούρτι με ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι ή με λίγη κουβερτούρα που θα έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και στη συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς για περισσότερη γεύση.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη: Όλη η αλήθεια για την ζάχαρη και τις εναλλακτικές της
Δείτε και Ελληνικό παγωτό με γιαούρτι!
Θέλετε παγωτό; Ας είναι υγιεινό: Παγωτό γιαούρτι με μπανάνα 

Βάλτε το στις σούπες

Χαρίστε κρεμώδη υφή στις σούπες λαχανικών σας, ρίχνοντάς τους λίγο γιαούρτι και ανακατεύοντας πριν τις σερβίρετε.

Αναμείξτε το με φρούτα 

Ψιλοκόψτε φρούτα της αρεσκείας σας, αναμείξτε τα με γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέστε λίγο μέλι, δημιουργώντας μια θρεπτική φρουτοσαλάτα στο λεπτό.
Δροσερή φρουτοσαλάτα με γιαούρτι για τις καυτές ημέρες του Καλοκαιριού
Το γιαούρτι είναι μία πολύ ιδιαίτερη και ωφέλιμη τροφή, αρκεί να παράγεται από τα σωστά υλικά: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής
Δείτε ακόμη: Φτιάχνουμε τέλειο μαμαδίστικο σπιτικό γιαούρτι σε 5 βήματα

Γιαούρτι: Το απαραίτητο και θαυματουργό 
Γιαούρτι το απαραίτητο, ειδικά μετά από νηστεία

Ασπίδα κατά του καρκίνου το γιαούρτι 
Γιαούρτι ή-Υγιείαρτος των Αρχαίων Ελλήνων-29 λόγοι για να το τρως 
Φτιάχνουμε γιαούρτι από… σπίτι! 
Απίθανες εναλλακτικές χρήσεις του γιαουρτιού 
Πηγή: clickatlife.gr