Πέμπτη, Ιουλίου 9

Γ. Τράγκας: Με τα λεφτά που πήραν κανάλια και λοιμωξιολόγοι θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα νοσοκομείο κούκλα!

crashonline.gr
Aπόσπασμα από παρέμβαση στην εκπομπή της Γεωργίας Σκιτζή στον Ελλάδα FM 9,43
“Με βάση τα όσα διαβάζω για τα ποσά που δόθηκαν στα κανάλια σε συνδυασμό με τις χορηγίες και τις δωρεές στους λοιμωξιολόγους, έγινε μεγάλο πάρτι, με απόντα τον ελληνικό λαό κλεισμένο στα σπίτια του.
Αυτά τα δελτία του ΣΚΑΙ με την κα. Κοσιώνη και τον κ. Στραβελάκη και το σποτ «Μένουμε στο Σπίτι» του κ. Παπαδόπουλου ( γιατί και αυτός ανήκει στον ΣΚΑΙ ως εργαζόμενος) στοίχησαν πολλά λεφτά. διαβάζουμε 1.589.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά.

Έμεινε σπίτι ο ελληνικός λαός. Ήταν μία έμπνευση του κ. Μητσοτάκη. μία αποδοχή των ακραίων μέτρων που εισηγήθηκε ο κος Τσιόδρας. Αντί να δώσει δωρεάν το σποτ, μέσω του ΕΣΡ, όπως όλα τα  κοινωνικά μηνύματα, προτίμησε να πληρώσει 20 +12 = 32 εκατομμύρια ευρώ.
Για τα τροχαία δυστυχήματα είναι δωρεάν τα σποτ. Επίσης για την ενδοοικογενειακή βία δεν χρειάζεται να πληρώσει το κράτος για να περάσει κοινωνικά μηνύματα. Το ίδιο και για τις γραμμές ψυχολογικής στήριξης. Επίσης, δωρεάν είναι και τα μηνύματα που αφορούν το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τον τζόγο, που εθίζουν τους νέους και όχι μόνο.
Για τον covid όμως, επειδή έπρεπε να αποθεωθεί ο κ. Μητσοτάκης, διανεμήθηκαν 20 εκατομμύρια του φτωχού ελληνικού λαού.
Το κάνει τακτικά η οικογένεια αυτή. Στην πολιτική της ιστορία, θα δείτε γεγονότα που δείχνουν ότι έχει μια μανία με τις ΜΚΟ, με την υπόθεση Καλτσεστρούτσι και με τη Siemens. Το φαινόμενο  της διασπάθισης δημοσίου χρήματος δεν είναι τωρινό.
Είκοσι εκατομμύρια ευρώ διανομή χρήματος από το φτωχό ελληνικό λαό σε όλα τα ταμεία των καναλιών και νομίζω ότι  καταλαβαίνουν όλοι οι πολίτες, ότι δεν τους έσωσαν. Μάλλον τους έγδαραν.
Θα έπρεπε και ορισμένοι, όπως ο εκλεκτός ηθοποιός, ο κ. Παπαδόπουλος και άλλοι, να μην ευθυγραμμίζονται τόσο με κάτι που είναι εξόχως αντιλαϊκό, εξόχως αντιδημοκρατικό, επειδή ανήκουν και δουλεύουν οι άνθρωποι (και καλά κάνουν ) στα ταμεία διαφόρων καναλιών. Δόξα τω Θεώ, αυτά είναι αντιληπτά από τον ελληνικό λαό. Και σύντομα θα δούμε και αποτελέσματα. Αποτελέσματα πολιτικής και κοινωνικής πλεύσης.
Έγινε διανομή 20 εκατομμυρίων για κάτι που θα μπορούσε να δοθεί δωρεάν.  Είχα ακούσει βέβαια ότι ο κος Παπαδόπουλος δεν πήρε ούτε δραχμή. Και καλά έκανε. Ωστόσο το κανάλι που δουλεύει πήρε ενάμιση εκατομμύριο.
Άρα ο κος Παπαδόπουλος που όπως είπε σε συνέντευξή του,  δεν είναι πολιτικά ευθυγραμμισμένος με αυτή την κυβέρνηση, το έκανε για το κανάλι. Για το κανάλι στο οποίο έχει εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση.
Δεν θέλω να θίξω τον κ. Παπαδόπουλο που είναι γνωστός και αγαπητός. Θέλω να πω, ότι πέσανε πάρα πολλά λεφτά για να δημιουργηθεί μία καμπάνια, η οποία πληρώθηκε ΟΛΗ από την τσέπη του ελληνικού λαού για να τον κλείσει στο σπίτι και να καταστραφεί οικονομικά.
Γιατί το lockdown ισοπέδωσε την ελληνική οικονομία. Το lockdown, αυτό που λέμε ότι έσωσε τους Έλληνες, έφερε την πρώτη αιτία θανάτου. Τη φτώχεια.
Θα με θυμηθείτε, αργά ή γρήγορα, άπαντες. Έφερε την πρώτη παγκοσμίως αιτία θανάτου: τη φτώχεια και την ανεργία στην Ελλάδα.
Οι ελληνικές παραλίες είναι άδειες. Αντίθετα είναι γεμάτες στο γαλλικό Νότο, όπως και στη Μαγιόρκα  της Ισπανίας από Γερμανούς. Σε μια χώρα που είχαν χιλιάδες νεκρούς από covid-19.
Εκεί, όμως η κυβέρνηση της Μαδρίτης δε διώχνει τους τουρίστες. Δεν έχει κάνει κλίβανο τη χώρα. Δεν την έχει κάνει θάλαμο αποστειρωμένο.
Και ενώ υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, ο κ. Μητσοτάκης, μοίρασε λεφτά για να αποθεωθεί, ενώ παράλληλα, δημιουργείται το ερώτημα : πόσο γνήσια, original είναι αυτή η λίστα που τελικά βγάλανε με μεγάλη καθυστέρηση;
Γιατί τη έβγαλαν δύο μήνες μετά; Ο κ. Πέτσας μας είπε για να ολοκληρωθεί η καμπάνια. Δεν είναι επιχείρημα αυτό. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η κυβέρνηση που διανέμει μόνη της ή μέσω διαφημιστικής εταιρίας λεφτά, ξέρει από τη αρχή πόσα χρήματα θα πάρει ο καθένας…
Άρα γιατί εξ’ αρχής δεν βγάζει τη λίστα με τα αντίστοιχα ποσά; Είναι σαθρό το επιχείρημα, ότι «περίμενα να ολοκληρωθεί η καμπάνια για να βγάλω ακριβώς τα λεφτά που θα πάρει ο καθένας». Αφού από την αρχή, την ώρα που γίνεται η διανομή του κέικ, ξέρουν πόσα θα πάρει κάθε μέσον στη χώρα. Επομένως γιατί γίνεται αυτό; Μήπως για να μαγειρευτούν τα ποσά;
Σκεφτείτε όμως και κάτι άλλο. Κάποιοι που πήραν τα λεφτά, δε λένε κουβέντα τώρα για την εθνική καταστροφή. Έχουν περιοριστεί στο τέλος των ειδήσεων να λένε κάποιες κουβέντες και αυτές με το ζόρι. Το μόνο που λένε είναι ότι θα επανέλθει το  lockdown. Το μόνο που συνεχίζουν να κάνουν, είναι αντί να λένε ότι καταστράφηκαν τα νησιά μας, ότι καταστράφηκαν τα ταμεία των επιχειρήσεων εστίασης, ότι έμειναν άνεργοι χιλιάδες άνθρωποι, ότι δεν άνοιξαν τα ξενοδοχεία, είναι για τα καθημερινά κρούσματα και εάν θα επανέλθει το lockdown. Έτσι όμως σπρώχνουν περισσότερο τη χώρα σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.
Αναπόφευκτα θα πάμε σε πέμπτο μνημόνιο και σε εθνικό ακρωτηριασμό. Τα αδύναμα οικονομικά κράτη υποκύπτουν σε εθνικές παραχωρήσεις.
Θέλω να σημειώσω επίσης το εξής: Χθες διαβάζοντας τη λίστα κατάλαβα γιατί έφυγα από το Αction24. Και μάλιστα με sms. Γιατί τα χρήματα ήταν πολλά. Με απέλυσε ο Μητσοτάκης. Όταν το Αction24 είναι ένα περιφερειακό κανάλι και παίρνει 170.000 ευρώ για να παίξει το «Μένουμε Σπίτι», αλλά και 49.000 ευρώ – όπως διαβάζω- για την ιστοσελίδα του, δηλαδή περίπου 220.000, πώς θα κρατήσει τον Τράγκα που έβγαζε τον καθηγητή Ντιντιέ Ραούλ στο πρόγραμμα του και όλους όσους αμφισβητούσαν τους πρακτικές των λοιμωξιολόγων;
Πως θα κρατήσει τον Τράγκα που έβγαζε την μεγάλη έρευνα του Τζέιμς Κορμπέτ για τον Μπιλ Γκέιτς, όταν την ίδια ώρα ο ΣΚΑΙ έκανε συμπαραγωγές με τη Microsoft;
Τα λεφτά επομένως ήταν πάρα πολλά. Για αυτό έφυγα αστραπιαία με sms.
Πώς ήταν δυνατόν να μείνω εγώ που έφερνα στο φως την έρευνα για τον Μπιλ Γκέιτς, την ώρα που η Microsoft έκλεινε συναντήσεις με την κυβέρνηση στην Αθήνα με τον αγαπητό κ. Μητσοτάκη και ταυτόχρονα συμπαραγωγές Microsoft με ΣΚΑΙ;
Ποιος πλήρωσε αυτές τις συμπαραγωγές;
Και ποιος είπε στον πρωθυπουργό να μετάσχει ως image maker της Microsoft, σε συμπαραγωγή ΣΚΑΙ- Microsoft;
Τι κέρδισε ο κόσμος από αυτή τη συμπαραγωγή; Μόνο το κανάλι κέρδισε. Και μια κλειστή ομάδα παραγωγών, η οποία διατηρεί τα κεκτημένα της. Εν τέλει κέρδισε ο ελληνικός λαός από την ενημέρωση της συμπαραγωγής Microsoft- ΣΚΑΙ; Και έτσι αποδεικνύεται ότι εθίγησαν από εμένα. Πειράχτηκαν. Δεν ήθελαν να αποκαλύπτουμε τα επίσημα έγγραφα από την Διαύγεια για τις επιχορηγήσεις πολυεθνικών στους λοιμωξιολόγους, στον κ. Τσιόδρα, στον κ. Σύψα, στον κ. Τσαγκρή, στον κ. Μαγιορκίνη και στους άλλους. Δεν ήθελαν να δημοσιοποιούνται τέτοια στοιχεία.
Ήθελαν οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι, οι συνοδοιπόροι της κυβέρνησης,  να εμφανίζονται ως ιερομόναχοι. Να εμφανίζονται όπως οι Μοναχοί στο «όνομα του ρόδου». Να είναι Μοναχοί σε Μοναστήρι.
Να εμφανίζονται στην τηλεόραση και ο κόσμος να προσεύχεται από κάτω. Να ανάβει καντήλια. Να ανάβει κεριά. Για τον κ. Τσιόδρα, τον κ. Σύψα. Όταν θα βγαίνει ο κ. Σύψας να ανάβουν λαμπάδες στις εκκλησίες. Αυτό ήθελαν. Γι’ αυτό πειράχτηκαν. Γι’ αυτό δεν ήθελαν να βγάζω εγώ και οι συνεργάτες μου αυτά τα χαρτιά.
Τα οποία όμως από πού τα πήραμε; Μήπως ήταν κατασκευασμένα; Τα κάναμε σε μαγειρείο; Περιμέναμε τρεις μήνες για τα βγάλουμε, όπως η λίστα με τα λεφτά των καναλιών; Όχι. Τα κατεβάσαμε αμέσως από τη Διαύγεια. Είναι δεκάδες πρακτικά και χρήματα από τη NOVARTIS, την GlaxoSmithKline και άλλες. Δεκάδες πρακτικά αποδοχής χρημάτων από τους καθηγητές. Φανερών και φορολογημένων που φανερώνουν τις στενές σχέσεις με τους γίγαντες των φαρμάκων.
Δεν είναι ούτε του Τράγκα, ούτε του Σπύρου Νάννου που τα ανέσυρε. Είναι ένα πακέτο ολόκληρο. Χρυσός οδηγός. Και έχουμε ουρά από τέτοια χαρτιά. Και μέσα στη δικογραφία του FBI ασφαλώς αναφέρονται επαγγελματίες υγείας που έπαιρναν λεφτά.
Αφού ο κ. Τσιόδρας έπαιρνε λεφτά από τη NOVARTIS ως χορηγίες και δωρεές. Νόμιμες.
Αφού ο κ. Σύψας έπαιρνε νόμιμες δωρεές από τη Gilead που παράγει το Ρεμντεσιβίρ.
Αν προσθέσετε όλα τα λεφτά που πήραν τα κανάλια με τα λεφτά που έχουν πάρει οι λοιμωξιολόγοι, θα φτιάξετε ένα νοσοκομείο «κούκλα».
Σε εποχές θανάτου της εθνικής οικονομίας, σε εποχές ενταφιασμού, όλα όσα βλέπουμε π.χ στο Ελληνικό με τον κ. Μητσοτάκη και το κίτρινο γιλέκο του, είναι αστεία.
Έπρεπε να συγκεντρωθεί όλο αυτό το ποσό και να πάει ο Μητσοτάκης να το κάνει ένα νοσοκομείο. Θα τον αποθέωνε όλος ο κόσμος. Και ο Τράγκας.
Όχι μόνο να υπάρχουν δωρεές από το ίδρυμα Νιάρχος.  Πρέπει να ευχαριστήσουμε άπαντες το Ίδρυμα Νιάρχος. Και το Ίδρυμα Ωνάση. Και όλα τα Ιδρύματα που βγάζουν από τα ταμεία τους κάποια χρήματα και τα δίνουν για γραμμικούς επιταχυντές και για μονάδες εντατικής θεραπείας. Δεν μπορεί όμως το κράτος να ζει από εράνους.
Κάποιοι συμβουλεύουν λάθος τον πρωθυπουργό. Το θέμα δεν είναι να κερδίσει τις εκλογές. Το θέμα είναι να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Το θέμα δεν είναι να πάει τον Τσίπρα στις κάλπες. Το θέμα είναι να αποκτήσει την πραγματική εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού. Το θέμα δεν είναι η διαφορά των 18 μονάδων στις δημοσκοπήσεις.  Το θέμα είναι να κάνει τη διαφορά με αγάπη. Να τον αγαπάει πραγματικά ο κόσμος γιατί συνεισφέρει. Και όχι γιατί κορδώνεται με κίτρινα γιλέκα σε ένα άνυδρο και έρημο Ελληνικό που θα γίνει μετά από πολλά χρόνια, όταν θα έχουν φύγει και αυτός και ο Τσίπρας και διάφορες γενιές Ελλήνων.
Τώρα ξαφνικά διαβάζω την κόντρα του κ. Καλογρίτσα με το ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και πολλά χρόνια οι οικονομικοί παράγοντες έχουν σχέσεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Εγώ δε θέλω να κλείνω τα μάτια και να λέω «ωωω ΣΥΡΙΖΑ», «ωωωω ΝΔ», «ωωω το ΠΑΣΟΚ». Πάντα είχαν σχέσεις οι εργολάβοι με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Μάλιστα ένας πρωθυπουργός παλιά μου έλεγε ότι υπάρχει το ταμείο του κόμματος, το ταμείο του πρωθυπουργού και το ταμείο του υπουργού!
Γι’ αυτό συμβουλεύω τον κ. Μητσοτάκη να είναι εντιμότερος και ειλικρινέστερος. Ο Έλληνας θέλει δουλειά. Θέλει να αναπνεύσει.  Δε χρειάζεται να τον κλείνεις στο σπίτι. Ούτε να λες στους τουρίστες του εξωτερικού ότι η Ελλάδα είναι κλίβανος και αν έρθει κάποιος μπορεί να καταλήξει σε καραντίνα ή να περάσει άσχημα ξοδεύοντας τα λεφτά που μάζευε στην εργασία του.
Είμαστε κοντά στις 15 Ιουλίου. Περνάει και ο Ιούλιος. Δε χρειάζεται η σκιά του Χαρδαλιά να παίζει ακόμα στα δελτία ειδήσεων. Δε χρειάζεται αυτός που έρχεται στην Ελλάδα να βλέπει έρημες παραλίες.
Ένας νεαρός άνθρωπος που θέλει να ξοδέψει τα λεφτά του στην Ελλάδα, τι να κάνει σε μια παραλία που δεν υπάρχουν γυναικεία κορμιά; Δεν υπάρχουν νιάτα; Που δε βλέπει τίποτα;
Τι να κάνει όταν πάει στο  beach bar και είναι άδειο από κόσμο στη Χαλκιδική;
Τι να κάνει όταν πάει σε ένα νησί και δεν μπορεί να χορέψει, να φλερτάρει, να πιεί ένα ποτό,  να κάνει σεξ;
Γιατί να κατέβει μία ξένη κοπέλα με τη φίλη της να γνωρίσει Έλληνες ντελικανίδες, αφού τους έχει κλειστούς στο σπίτι ο Χαρδαλιάς; Παλιά, πρέπει να πω στον κ. Μητσοτάκη, είχε βγει στους κινηματογράφους ένα έργο με τον Άλκη Γιαννακά. Τον ντελικανή. Πρέπει να το δει. Είναι διδακτικό.
Ο τουρισμός παντού, θέλει θάλασσα, θέλει ήλιο, θέλει μπαρ, θέλει φλερτ.
Αυτά που λένε, είναι ανοησίες. Με μέτρα αποστασιοποίησης δεν παράγεται χρήμα.
Είναι δυνατόν να περάσει κάποιος καλά, όταν έχει το σερβιτόρο με τη μάσκα, με καλυμμένο το πρόσωπο από τα μάτια έως το πηγούνι;
Όταν δε βλέπεις το πρόσωπο της σερβιτόρας, ή του σερβιτόρου και δεν τους λένε κιόλας να βάλουνε διαφανή κάλυψη, όπως κάνουν στη νότιο Γαλλία, δεν θα αισθανθείς άσχημα;
Θέλω να πω στον κ. πρωθυπουργό είναι ώρα για στροφή 180 μοιρών. Πρέπει να ζήσει η Ελλάδα.
Η ΝΔ από την ίδρυση της θεωρείται το κόμμα των νοικοκυραίων. Δηλαδή των απλών οικογενειών. Της μεσαίας τάξης. Δεν είναι κόμμα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού ούτε των ακραίων στοιχείων, ούτε των ακραίων θέσεων.
Αυτά που διαβάζω για νόμους που απαγορεύουν πορείες και διαδηλώσεις, δεν  μπορούν να ανήκουν στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Το μόνο σωστό που λέει τώρα ο Μητσοτάκης είναι, ότι “είναι ανέντιμο να πάει σε εκλογές”. Άντε να πω και εγώ ένα μπράβο για το Μητσοτάκη… Μήπως όμως το γυρίσει αρχές Σεπτεμβρίου και στήσει πρόωρες κάλπες;
Σίγουρα είναι ανέντιμο να πάει σε εκλογές. Και δεν είναι μόνο θέμα του αντιπάλου του. Δεν είναι θέμα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μαραμένη η κοινωνία. Αυτή η φθίνουσα και ψυχορραγούσα αγορά δεν αντέχει εκλογές. Αν πάμε τώρα σε εκλογές, θα τελειώσει ως έθνος η Ελλάς”