Παρασκευή, Αυγούστου 21

Θετικοί στον κορωνοϊό 32 αστυνομικοί

Έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό λαμβάνει η ΕΛΑΣ καθώς βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 δεκάδες αστυνομικοί σε όλη τη χώρα, ενώ δεκάδες άλλοι, έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά 32 αστυνομικοί έχουν μολυνθεί από τον ιό, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεπεράσει τους 50 οι ένστολοι που τέθηκαν σε καραντίνα.

Τουλάχιστον 14 αστυνομικοί από τμήματα στην Ομόνοια, στον Αγιο Παντελήμονα, στην Πατησίων, στην περιοχή Βάρης-Βουλιαγμένης, καθώς και από την υποδιεύθυνση Τροχαίας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Θετικά ήταν και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν δύο αστυνομικοί που επέτρεψαν από την Τήνο, όπου είχαν πάει προκειμένου να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις το Δεκαπενταύγουστο. Οταν επέστρεψαν στην Αθήνα, εμφάνισαν συμπτώματα κορωνοϊού. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, στις οποίες βρέθηκαν θετικοί και τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών.
Αντίστοιχα περιστατικά μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό διαπιστώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες και στο πυροσβεστικό σώμα. Στο τμήμα της Πυροσβεστικής στο Κορωπί επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα, με συνέπεια 70 άνδρες να τεθούν σε καραντίνα.
Με βάση την εικόνα αυτή, στην ΕΛΑΣ σήμανε συναγερμός και κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν έκτακτα μέτρα προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ελληνική Αστυνομία δόθηκε εντολή να τοποθετηθούν πλέξιγκλας στις υπηρεσίες όπου υπάρχει επαφή με το κοινό, να τηρούνται οι αποστάσεις στα αστυνομικά τμήματα και να δοθεί υγειονομικό υλικό στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο δρόμο.
Κραυγή αγωνίας από τους Αστυνομικούς
Την ίδια ώρα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, για ακόμη μία φρά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον ενδεχόμενο ταχείας διάδοσης του κορωνοϊού στην αστυνομία. Με επιστολή της προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, τις αρχές της αστυνομίας, τον ΕΟΔΥ αλλά και τον εισαγγελέα, προειδοποιεί πως «αν δεν ληφθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, η διασπορά του κορωνοιού στις τάξεις μας θα είναι μεγάλη με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται».
«Την άνοιξη θεωρήθηκε ως ανετοιμότητα στα νέα δεδομένα…Μισό χρόνο όμως μετά μπορεί να εκληφθεί μόνο ως ανικανότητα…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην μακροσκελή επιστολή.
«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ότι η αυτονόητη (κατ’ εμάς) διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους συναδέλφους μας, με αποκλειστικό σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού, δεν είχε δυστυχώς ούτε στο ελάχιστο, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ίσως εξαιτίας:
- Ασυνεννοησίας εμπλεκόμενων Υπηρεσιών;
- Ανεπάρκειας χειρισμού Κρίσεων;
- Έλλειψη Management-διαχείρισης προσωπικού;
- Αδιαφορίας αρμοδίων παραγόντων;
- Φόβος δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε.;», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους, που φέρει τον τίτλο: Ανετοιμότητα; Ανικανότητα; Αδιαφορία; Πάρτε μέτρα πριν νοσήσουμε όλοι!!!
Διαβάστε ΕΔΩ όλη την επιστολή: Αστυνομικοί: «Κίνδυνος ταχείας διασποράς του κορωνοϊού στην ΕΛΑΣ»

 https://www.zougla.gr/greece/article/8etiki-ston-koronoio-32-astinomiki