Ραγκούσης: Η κυβέρνηση ομολόγησε πως ήταν κεντρική της απόφαση να αποκρύπτει τα κρούσματα ανά νησί

«Γνώριζαν τι ακριβώς εξελισσόταν και δεν έλεγαν τίποτε»Ραγκούσης: Η κυβέρνηση ομολόγησε πως ήταν κεντρική της απόφαση να αποκρύπτει τα κρούσματα ανά νησί
newsbeast.gr
Τις δηλώσεις των υφυπουργών Πολιτικής Προστασίας και Υγείας, Νίκου Χαρδαλιά και Βασίλη Κοντοζαμάνη σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις σημερινές δηλώσεις των αρμόδιων υφυπουργών, ομολόγησε πως ήταν κεντρική της απόφαση να αποκρύπτει τα κρούσματα κορονοϊού ανά νησί».

«Επομένως, ομολόγησαν πως, ακόμη και όταν έβλεπαν τη μεγάλη και δυσανάλογη αύξηση των κρουσμάτων σε Πάρο και Αντίπαρο -που τους οδήγησε στην εκ των υστέρων λήψη έκτακτων μέτρων-, συνειδητά δεν ειδοποίησαν έγκαιρα κανέναν πολίτη», ανέφερε υπογραμμίζοντας «ούτε 112, ούτε προειδοποιητικές ανακοινώσεις».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε πως «πρόκειται για δημόσια αναγνώριση, όχι απλώς ευθύνης, αλλά ενοχής απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους». «Γνώριζαν τι ακριβώς εξελισσόταν και δεν έλεγαν τίποτε. Ούτε στους κατοίκους, ούτε στους παραθεριστές, ούτε στο κοινωνικό περιβάλλον των παραθεριστών σε όλη την Ελλάδα και εκτός αυτής» σημείωσε.
«Η δε πρόχειρη δικαιολογία τους πως δήθεν δεν ήθελαν τη στοχοποίηση συγκεκριμένων νησιών, δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Απλούστατα διότι, όταν επέβαλλαν εντελώς ξαφνικά έκτακτα μέτρα, ανά νησί τα επέβαλλαν κι όχι ανά περιφερειακή ενότητα. Και τότε δεν επήλθε απλώς η στοχοποίηση αλλά επήλθε ο ξαφνικός θάνατος των συγκεκριμένων νησιών» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δημοσίευση που έκανε στο Facebook.
newsbeast.gr