Κυριακή, Αυγούστου 30

ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΕΝΕΤΕ ΠΟΣΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΩΣΕΙ Η ΜΚΟ;;

«Λουκέτο» σε ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας σε Κοζάνη, Έδεσσα, Πρέσπες και Γρεβενά

Από τα μέσα Ιουλίου έχουν κλείσει συνολικά 12 δομές


Τέσσερις ακόμη ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, σε Κοζάνη, Έδεσσα, Πρέσπες και Γρεβενά, έκλεισαν, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι συνολικά 169 άνθρωποι που διέμεναν σ' αυτές μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.
Από τα μέσα Ιουλίου, που έχει ξεκινήσει η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας των ξενοδοχειακών δομών, έχουν κλείσει συνολικά 12 δομές και παραμένουν σε λειτουργία 55.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπει το κλείσιμο, μέχρι το τέλος του έτους, και των υπόλοιπων ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας του προγράμματος FILOXENIA.Πέρα από τους νομιμοποιημένους, ένας μεγάλος όγκος λαθρομεταναστών ή νομίμως εργαζομένων στην Ελλάδα ο οποίος προέρχεται από χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Ινδονησία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Σιέρα Λεόνε, η Ρουάντα, το Μπανγκλαντές, η Ερυθραία, ακόμη και από την… εξωτική Μογγολία του Τζένγκις Χαν αλλά και την ταλαιπωρημένη Μιανμάρ. Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία, όταν συλλαμβάνει μετανάστες, δεν καταγράφει το θρήσκευμά τους, στην εγγύτερη στην ανατολή «πύλη εισόδου» στο ευρωπαϊκό όνειρο, την Ελλάδα, καταφθάνουν καθημερινά χιλιάδες μουσουλμάνοι.