Πέμπτη, Αυγούστου 27

Η Τουρκία απειλεί άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. Θα δούμε Κύπρο, Ιράν και Πακιστάν στο ΝΑΤΟ;


EΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ
Ο εθνικισμός διεθνώς πουλάει πάντα και δίνει λεφτά στα εξοπλιστικά προγράμματα και μίζες στις επιτροπές και σε όλους τους εμπλεκόμενους. Είναι το αντίστοιχο των ασθενειών για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Στα σκάνδαλα της μιας περίπτωσης ή της άλλης πάντα εμπλέκονται εταιρείες, πολιτικοί, δικαστές, τραπεζίτες και δημοσιογράφοι. Παραδοσιακή οικογένεια η Μητσοτάκη ΑΕ με ιστορία και με εμπιστοσύνη.

Ενα απο τα πολλά λάθη αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγουμένων ήταν η διαιώνιση συζητήσεων για την υφαλοκρηπίδα που μετά απο επιμονή μου έγινε ΑΟΖ και 12 νμ χωρικά ύδατα συν 24 νμ συνορεύουσα ζώνη (για προστασία και του περιβάλλοντος στα Χωρικά Υδατα μας απο μη εξουσιοδοτημένες και τεχνολογικά επισφαλείς εξορύξεις), που δεν τα ανακηρύσσει μονομερώς ενώ γίνεται και ενώ προστατεύεται και απο τη συνθήκη της Ουάσινγκτον του ΝΑΤΟ, πέραν των άλλων.
Η Ελλάδα δεν θέλει να μειώσει την διεκδίκηση ΑΟΖ της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά να τηρήσει την καταγεγραμμένη σε video υπόσχεση Κώστα Mητσοτάκη για Χάγη και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με μια υφαλοκρηπίδα που θα κλέβει κυριαρχικά δικαιώματα απο την Ελλάδα φτάνοντας στον 25ο μεσημβρινό. Στον 28ο μεσημβρινό μείωσε ανατολικά την ΑΟΖ της Ελλάδας το Κούλι με την τρελλο Ελληνοαιγυπτιακή συνθήκη για ΑΟΖ και την μη οριοθέτηση ΑΟΖ με Κύπρο. Εδώ έχει γίνει το σώσε.
Πέρα απο τον εθνικισμό υπάρχει και αυτό που λέγεται σύνταγμα και σύμφωνα με αυτό κάποιος - είτε δεξιός είτε αριστερός πολιτικός είτε κάτι άλλο - πρέπει να υπερασπίζεται τα σύνορα της χώρας του είτε αυτά είναι χωρικά ύδατα είτε κυριαρχικά δικαιώματα όπως αυτά περιγράφονται στο διεθνές δίκαιο. Ο νόμος της θάλασσας του ΟΗΕ νεότερος απο τη συνθήκη της Oυάσινγκτον προσφέρει μια ομπρέλα νέων ιδιοτήτων στο έδαφος μιας χώρας που επεκτείνεται παντού μέσα στη θάλασσα, δίνοντας του επιπλέον κυρίαρχα (χωρικά ύδατα) και κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό το περιεχόμενο συμβολίζει και η επέκταση της γεωλογικής υφαλοκρηπίδας που ίσχυε παλαιότερα για τα κράτη σε νομική υφαλοκρηπίδα. Για την Ελλάδα ΑΟΖ και νομική υφαλοκρηπίδα ταυτίζονταν, μέχρι πρίν έλθει στα πράγματα το Μητσοτάκι.
Η βασική αρχή στις οριοθετήσεις ΑΟΖ ειναι η αρχή της μέσης γραμμής που είναι ο κανόνας στις περισσότερες περιπτώσεις. Στην Ελλάδα για κάποιο περίεργο λόγο μιλάνε στα 7 ΜΜΕ που ελέγχει το Μητσοτάκι, για τις εξαιρέσεις και εκδικάζουν και τα αποτελέσματα μιας Χάγης, παραχωρώντας εκ των προτέρων κυριαρχικά δικαιώματα στη Τουρκία. Το κάνουν για να μην υπάρχουν “παράλογες” διεκδικήσεις απο πλευράς Ελλάδας στις συζητήσεις με Τουρκία. Είναι φανερή η έλλειψη θέλησης στην εξωτερική πολιτική που πλέον εκλαμβάνεται στο λαό σαν μειοδοσία. Δεν μπορεί μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ να παίζουν ρόλο στην εξωτερική πολιτική, είναι και άσχετοι. Για συνεκμετάλλευση σε όλα με τη Τουρκία, πρώτος ο Δένδιας του Ρότσιλντ μίλησε στο Bloomberg στις ΗΠΑ. Φτάνει._
ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΟΡΙΣΜΟΣ.
  • Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ όλα τα μέλη της συμμαχίας πρέπει να υπερασπίζουν κάθε μέλος, όταν αυτό υφίσταται επίθεση στο έδαφος του. Κρατείστε τη λέξη έδαφος.
  • Σύμφωνα με το άρθρο 1, τα μέλη πρέπει να επιλύουν τις διενέξεις που έχουν με άλλα κράτη με ειρηνικό τρόπο. Αυτό μετα το casus beli κατα της Ελλάδας καθιστά τη Τουρκία μη μέλος του ΟΤΑΝ. Το ερώτημα είναι πως θα εγερθεί το θέμα.
Μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει “τηρώ ότι έχω υπογράψει” και η Τουρκία μας έχει ζαλίσει τον έρωτα. Δεν τηρεί ότι έχει υπογράψει και απειλεί συνέχεια άλλα μέλη του ΝΑΤΟ π.χ. Ελλάδα, Γαλλία αλλά και άλλα κράτη που δεν την ενοχλούν άμεσα στις πρώτες της διεκδικήσεις π.χ. την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία στηρίζοντας το Κατάρ κοκ. Σας μιλάω για κατάργηση της ταυτότητας μέλους του ΝΑΤΟ στη Τουρκία, δεν μιλάω για εκδίωξη. Αλλο λέω.
Υπάρχει και το Συμβούλιο Ασφαλείας στον ΟΗΕ, στο οποίο ήδη έπρεπε να έχει καταφύγει η Ελλάδα. Το υπ. Εξωτερικών είναι ένα παθητικό υπουργείο στο πρότυπο του Μαξίμου.
  • Στο άρθρο 5 δεν ειναι ξεκάθαρο αν η προστασία ενός μέλους αφορά προστασία απο μέλος του ΝΑΤΟ ή απο ξένη δύναμη, άρα η συνδρομή απο επίθεση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η Ελλάδα πρέπει να την διεκδικήσει στο ΝΑΤΟ άμεσα πριν συμβεί. Εδω βέβαια απαιτείται συμφωνία απο όλους και η Τουρκία θα βάλει βέτο. Καλό όμως είναι να ζητηθεί συνδρομή του ΝΑΤΟ απο την Ελλάδα.
  • Το άλλο σημείο στο άρθρο 5 φορά τη λέξη έδαφος. Υπάρχουν χάρτες της Ελλάδας κατατεθειμένοι στο ΝΑΤΟ που αφορούν το έδαφος της που θα πρέπει η συμμαχία να προστατεύει και αυτό αφορά και τα 12 νμ και τα 24 νμ και την ΑΟΖ της, αφού το ΝΑΤΟ αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο και τις δράσεις του ΟΗΕ. Η Τουρκία έχει πρόβλημα και με το ΝΑΤΟ αφού έχει αποδεχτεί το χάρτη της Ελλάδας και το έδαφός της με τα νησιά που αμφισβητεί. Αυτό είναι ΓΚΟΛ, γιατί δεν χρειάζεται ψηφοφορία για αυτό. Εδώ γίνεται αντιληπτό τι κακό υπάρχει μέσα στο υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας που ευνόησε την επιλογή Τούρκου διπλωμάτη στη κορυφή του ΟΗΕ. Σιγά - σιγά στήνονται οι παραχωρήσεις…
  • Σύμφωνα με το άρθρο 3, η Ελλάδα και η Γαλλία μπορούν να προετοιμάζονται για ένοπλες απειλές κατά τρίτων, άμεσα ή έμμεσα δεν αναφέρεται.
  • Τεράστιο λάθος της Ελλάδας να μη περάσει με την είσοδο της Αλβανίας και τη Κύπρο μέσα στο ΝΑΤΟ. Αυτό βέβαια δεν απαγορεύει συμμαχίες της Κύπρου με μέλη του ΝΑΤΟ π.χ. τη Γαλλία. Θα μπορούσε όμως η Ελλάδα να το είχε βάλει σαν όρο, πριν μπεί και η FYROM στο ΝΑΤΟ.
  • Σύμφωνα με το άρθρο 8, η Τουρκία δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες σε αντίθεση με την παρούσα συνθήκη π.χ. με τη Ρωσία, που έχει αντίθετα συμφέροντα απο το ΝΑΤΟ. Οι S-400  είναι ΝΑΤΟικό πρόβλημα. Δεν είναι μόνο Αμερικανικό.
ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΟΞΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
  • Ο κόσμος αλλάζει και ο Ερντογάν ξέρει να εγείρει θέματα εκ του μηδενός. Συνεπώς η σύζευξη του με το Σιιτικό Ιράν είτε με το Σουνιτικό Πακιστάν είναι θέμα μελλοντικής επιλογής του και στόχο έχει τη δημιουργία ανταγωνισμού μεταξύ των δύο αυτών μερών ώστε να τα διαχειρισθεί καλύτερα. Το ίδιο κάνει με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.
  • Ο Ερντογάν ενδιαφέρεται για συνεργασίες και όχι για θρησκευτικές αντιδικίες. Το μικρό ισλαμικό τόξο Πακιστάν και Ιράν είναι στο τόξο της Μόσχας απο αμνημονεύτων ετών και χάρι στο Donald Trump μπαίνει μέσω Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Εμείς πάντως, πρέπει να ακούμε πρώτα τι λέει το Πακιστάν που ζεί στο δικό του κόσμο. Το Πακιστάν μιλάει για πυρηνική συμβολή και συμπαράσταση στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας και η Τουρκία όταν πήγε στη Λιβύη μίλαγε για μυστικό όπλο.
Ο Donald Trump είναι προβλέψιμος. Θέλω να δώ τώρα, πως θα καθαρίσει τα θέματα μηδενικού αθροίσματος, που έχει βάλει τη Τουρκία να τα σπάει και να τα διαχειρισθεί. Τα βλέπουν όλοι τώρα. Το θέμα άνοιξε.
Στη Λιβύη το κόλπο των εκλογών για την εκδίωξη του Προέδρου Χαφτάρ δεν φαίνεται να έπιασε και στο Λίβανο κόπηκε εν τη γενέσει…
Διασυνδέσεις
The North Atlantic Treaty

 https://zcode-gr.blogspot.com/2020/08/blog-post_22.html