Κυριακή, Αυγούστου 16

Τσίπρας: «Ο λαός τιμά την Παναγία» - «Μίνι-εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ και ο απρόσμενος Καρανίκας

«Εμφύλιος πόλεμος» φαίνεται να ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και ειδικά στον αριστερό χώρο γιατί είδαν την ανάρτηση φιλική στην... εκκλησία και αυτό δεν άρεσε και κάπου εκεί βγήκαν τα «αριστερόμετρα».



Αλλά αν και διαδικτυακά μπορεί να έγινε ένας "μίνι-εμφύλιος" για την θρησκευτικότητα του Α.Τσίπρα βρήκε απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του... Ν.Καρανίκα που επικρότησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και "άστραψε και βρόντηξε" κατά όσων διαφωνούσαν.


Έτσι ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «αστείες υπάρξεις εντός ΣΥΡΙΖΑ», γράφοντας σε τόνο ειρωνικό και εχθρικό προς τον οποιονδήποτε που... τόλμησε να πάει κόντρα στον πρόεδρο.

«Αντικοινωνικός αθεΐσμός», «αμόρφωτος και κομπλεξικός μηδενισμός», «θα τις/τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι μερικές μόνο από τις... κόσμιες εκφράσεις που επιλέγει ο Νίκος Καρανίκας για να απευθυνθεί στους συντρόφους (;) του, μπλέκοντας φυσικά και λίγο Άρη Βελουχιώτη στα λεγόμενά του.

Η ανάρτηση έλαβε πλήθος σχολίων και ο Νίκος Καρανίκας δεν σταμάτησε εκεί, αφου ακόμα και από τα σχόλια συνεχίζει ανένδοτος την επίθεση στους «αμόρφωτους, ανιστόρητους, μηδενιστές, σεχταριστές, αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ».



Η ανάρτηση του Α.Τσίπρα


Μήνυμα για τον εορτασμό της Παναγίας είχε στείλει χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της» γράφει ο Αλ. Τσίπρας στην ανάρτησή του και προσθέτει:



«Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν».