Τρίτη, Αυγούστου 25

Nίκησε τους Τούρκους, δεν θα χάσει τη μάχη από τους δημοσίους υπαλλήλους!--Παραμένουμε αιχμάλωτοι 1 εκατ. ιερών αγελάδων ενώ ξεμένουμε από ρευστό για συντάξεις

Στοιχεία-σοκ

Αναρωτιέται κανείς που θα βρεθούν τα χρήματα να πληρώνονται οι πλουμιστοί δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων οι μισοί θα εργάζονται (βλέπε τα ξύνουν) από τα σπίτια τους.

Κοντά στο 1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων πάνω από τους μισούς θα εργάζονται από τα σπίτια τους, λόγω Covid-19, ενώ την ίδια στιγμή βγαίνουν κατά ριπάς στη σύνταξη τα κουρασμένα παληκάρια του δημοσίου.
Έτσι σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ρούλας Σαλούρου στη Καθημερινή έως το τέλος του χρόνου οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ θα προσεγγίσουν, εάν δεν ξεπεράσουν, τις 300.000.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, το  σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων για κύρια σύνταξη έφτασε στα τέλη Μαΐου τις 163.000, εκ των οποίων οι 147.000 είναι ληξιπρόθεσμες (πάνω από 90 ημέρες).
Συνυπολογίζοντας το σύνολο όλων των εκκρεμοτήτων για κύριες συντάξεις, οι ειδικοί κάνουν λόγο για «τρύπα» στο σύστημα της τάξης των 700 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, στον κλάδο επικουρικής σύνταξης εκκρεμούν 101.000 αιτήσεις (88.000 ληξιπρόθεσμες – 48.000 με απόφαση ΕΦΚΑ), που κοστολογούνται μαζί με τα αναδρομικά τους στα 120 εκατ. ευρώ.
Μιλάμε για κανονικό γλέντι του Δημοσίου χρήματος-δηλαδή των δανεικών.
Aσπρίσαν τα μαλλιά του Μπελμοντό Βρούτση για να βρει λεφτά να τους πλερώνει.
Κάθε λίγο και λιγάκι σπεύδει στον Γιώργη του Αυτιά να του πει καμμιά ιδέα.
Στο μεταξύ τα στοιχεία του ΣΕΒ σοκάρουν!
Σε πρόσφατο δελτίο του Συνδέσμου με ημερομηνία 16 Ιουλίου 2020 διαβάζουμε ότι η ελληνική οικονομία απασχολεί (2019) 4.301 χιλ. εργαζόμενους, εκ των οποίων το 69% είναι μισθωτοί και το υπόλοιπο 31% αυτοαπασχολούμενοι.
Οι 948 χιλ. απασχολούνται στους κλάδους της δημόσιας διοίκησης (αμιγώς δημόσιο), καθώς και εκπαίδευσης και υγείας όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολείται από το δημόσιο.
Δηλαδή οι υπάλληλοι του Δημοσίου μετά από 10 χρόνια Μνημόνια αντί να μειώνονται αυξάνονται-κατά περίπου 50 χιλιάδες μόλις μέσα σε δύο χρόνια, από το 2017 στο 2019!
Το 2017, σε σύνολο 4.146 χιλ. εργαζομένων, οι απασχολούμενοι στους παραπάνω κλάδους ανέρχονταν σε 890 χιλ. ή σε 21,5% του συνόλου, εκ των οποίων 371 χιλ. στη δημόσια διοίκηση, 296 χιλ. στην εκπαίδευση και 223 χιλ. στην υγεία.
Κι ενώ συντηρούμε ένα εκατ. δημοσίους υπαλλήλους (παρά τα 3 μνημόνια) τα έσοδα από την υποτιθέμενη βαριά βιομηχανία του Τουρισμού καταρρέουν από τα 18,2 δισ. ευρώ το 2019 στα 3,5 δις ευρώ το 2020.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε επιστολή του στην Κυβέρνηση αναφέρει πως τα έσοδα δεν θα ξεπεράσουν τα 3,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς και ζητά την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, την παράταση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας και κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, την επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως και τις 31-3-2021, την κάλυψη αδειών και δώρου Χριστουγέννων των εργαζόμενων στις εποχικές επιχειρήσεις των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή και αλλαγή στην ασφαλιστική κάλυψη όσων εργαζομένων απασχολούνται με τηλε-εργασία.
Από τα 34 εκατομμύρια αφίξεις που “μέτρησε” συνολικά πέρσι ο ελληνικός Τουρισμός, πιστεύεται πως φέτος με δυσκολία θα μπορέσει να διασωθεί το 20% της ταξιδιωτικής κίνησης από το εξωτερικό ποσοστό που μπορεί να πέσει ακόμη και σε χαμηλότερα επίπεδα μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Σ΄αυτό το σημείο καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιστάθηκε με σθένος στις τουρκικές επιθέσεις να απαλλάξει το κράτος από το πελατειακό δημόσιο του 1 εκατ.  δημοσίων υπαλλήλων.
Ένα δημόσιο που παραμένει άχαστο και αμεταρρύθμιστο 200 χρόνια τώρα.
Αναρωτιέται κανείς που θα βρεθούν τα χρήματα να πληρώνονται οι πλουμιστοί δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων οι μισοί θα εργάζονται (βλέπε τα ξύνουν) από τα σπίτια τους.
Ποια επανάσταση και απίδια μάντολες;
Οι Τούρκοι παρέδωσαν απλά τα κλειδιά στο εγχώριο γκουβέρνο και την Εκκλησία και φιλοδοξούν να τα ξαναπάρουν.
Στο μεταξύ τίποτε δεν θα έχει αλλάξει…
 https://kourdistoportocali.com/news-desk/nikise-toys-toyrkoys-den-tha-chasei-ti-machi-apo-toys-dimosioys-ypalliloys/