Εργασία με τρεις βάρδιες στο δημόσιο λόγω κορωνοϊού

Εργασία με τρεις βάρδιες στο δημόσιο λόγω κορωνοϊού
Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στη χώρα, αποκάλυψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Στόχος, είναι να προστατευτούν οι ζωές των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που συναναστρέφονται με το δημόσιο. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ήδη υπάρχει σχέδιο για την ομαλή λειτουργία του δημοσίου για να προχωρούν οι υποθέσεις των πολιτών.

Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξήγησε πως ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού.
Παράλληλα, τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις.
Αναφορικά με τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του κοινού ενώ θα εφαρμοστεί η τηλεργασία όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Τέλος, εργαζόμενοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και συναστάται από τους γιατρούς να μένουν στο σπίτι τους, τότε σε αυτούς θα χορηγηθεί ειδική άδεια έτσι ώστε να μην κλονιστεί η υγεία τους.
«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον Υπουργό Εργασίας, για να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα ό,τι ισχύει και στο δημόσιο ο κος Θεοδωρικάκος απάντησε πως είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα, θα το παρακολουθήσουμε.
Ο υπουργός έκανε γνωστό πως αύριο θα βρίσκονται στην ΚΕΔΕ τα κονδύλια για τις μάσκες μαθητών και εκπαιδευτικών για τα δημόσια σχολεία, σημειώνοντας ότι θα δοθούν πάνινες μάσκες για πρακτικούς λόγους, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά θα ζήσουμε με τη μάσκα για αρκετούς μήνες, μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο.
Σχετικά με το αν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία στις 7 Σεπτεμρίου ή θα μετατεθεί η ημερομηνία, παρέπεμψε στην αυριανή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Νίκης Κεραμέως, που είναι προγραμματισμένη για τις 4:00 το απόγευμα.
Ο κος Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη εβδομάδα θα γίνονται αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψη 9.474 ανθρώπων για την καθαριότητα των σχολείων με 5 χιλιαδες απο αυτούς να δουλεύουν με πλήρη απασχόληση..zougla.gr