Δευτέρα, Αυγούστου 24

Pizza Margarita για τις καλοκαιρινές νύχτες στο μπαλκόνι

Pizza Margarita για τις καλοκαιρινές νύχτες στο μπαλκόνι
Από τις πιο αγαπημένες πίτσες, η Margarita είναι μια επιλογή για το πάρτι μικρών και μεγάλων!
Υλικά:
Για την ζύμη
400γρ. αλεύρι

1κ.γλ. αλάτι
10γρ. νωπή μαγιά
2-3κ.σ. ελαιόλαδο
250ml χλιαρό νερό

Για την γέμιση
350γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτα
10-12 ελιές, μαύρες χωρίς κουκούτσι
Αλάτι
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε την μαγιά σε χλιαρό νερό. Αφού προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, ανακατεύετε σιγά – σιγά.
Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτά για να φουσκώσει. Κοσκινίστε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι, φτιάχνοντας ένα λοφάκι.

Κάντε μια λακούβα στο κέντρο και ρίξτε μέσα το μείγμα που αφήσατε να ξεκουραστεί. Προσθέστε το λάδι, λίγο νερό ακόμη και σπρώξτε το αλεύρι από τα πλαϊνά προς το κέντρο για να ζυμώσετε.
Ζυμώνετε σπρώχνοντας μαλακά το αλεύρι ενώ όποτε χρειάζεται ρίξτε λίγο νερό μέχρι να αποκτήσετε το ελαστικό ζυμάρι, που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Φτιάξτε μια μπάλα με την ζύμη και βάλτε την σε ένα μπολ, αφού το πασπαλίσετε με αλεύρι. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το στην άκρη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις φουσκώσει, ανοίξτε φύλλο για πίτσα με διάμετρο 26εκ. και το τοποθετείτε σε ταψί, αφού στρώσετε αντικολλητικό χαρτί.
Απλώστε στην συνέχεια πάνω στην ζύμη την σάλτσα ντομάτας. Έπειτα τοποθετήστε την μοτσαρέλα, αφού την κόψετε σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε στην συνέχεια τις ελιές, αφού τις κόψετε στην μέση. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ροδέλες.
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
govastileto.gr