Χάθηκαν οι 8 λαθρομετανάστες με κορονοϊό, αγνοούνται και οι 35, «πρόταση να έρθουν οι 12.000 στον Πειραιά» (vid)

Ένα... μπάχαλο περιέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σχετικά με την κατάσταση στη Λέσβο με τους λαθρομετανάστες, επιρρίπτοντας ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση και κάνοντας λόγο για αδυναμία συνεργασίας, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι εκτός ελέγχου το υγειονομικό ζήτημα!


Ενώ όλος ο κόσμος, διεθνώς, έχει στραμμένο το βλέμμα στη Λέσβο μετά τις φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας και ενώ χιλιάδες πρόσφυγες έχουν περιέλθει σε μία -ακόμη πιο- τραγική κατάσταση (θυμίζουμε τις εικόνες ντροπής το πρωί, με ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, να κοιμούνται στον δρόμο, δίπλα στο νεκροταφείο), ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, περιέγραψε με δηλώσεις του ένα... μπάχαλο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση και κάνοντας λόγο για αδυναμία συνεργασίας, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι εκτός ελέγχου το υγειονομικό ζήτημα!
Μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο κ. Μυταράκης, μάλιστα, αποκάλυψε ότι χάθηκαν και οι 8 πρόσφυγες με κορονοϊό που είχαν εντοπιστεί χθες, με αποτέλεσμα να αγνοούνται πλέον και τα 35 κρούσματα, ενώ δήλωσε η πρόταση δήμου και περιφέρειας είναι να μπουν οι 12.000 πρόσφυγες σε ένα καράβι και να έρθουν στον Πειραιά!
«Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Τη φωτιά της πρώτης μέρας την αντιμετωπίσαμε, χθες είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να κοιμηθούν με ασφάλεια οι αιτούντες άσυλο. Είχαμε τις δεύτερες φωτιές για τις οποίες ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ελληνική αστυνομία ψάχνουν τα αίτια», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνεργασίας»

Και συνέχισε: «Το πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια. Εκκενώθηκε δύο φορές η δομή χωρίς να υπάρχει θύμα, ενώ σήμερα λειτούργησε κανονικά η σίτιση, όπως και χθες. Προσπαθούμε με τον κ. Θεοδωρικάκο να βρούμε λύση».
Ερωτηθείς για τον τρόπο που οι ιθύνοντες θα δώσουν λύση σε ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού, επέρριψε ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση: «Είμαστε έτοιμοι με σκηνές, είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών και των ευπαθών ομάδων, υπάρχει ένα πρόβλημα σοβαρό συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία χθες απέρριψε κάθε εναλλακτική πρόταση που κάναμε για κοιμηθούν με ασφάλεια αυτοί οι άνθρωποι.
Έχουμε συγκεκριμένα σημεία για να ξεκινήσουμε να στήσουμε τις σκηνές. Είναι σημαντικό να υπάρχει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση για να μην έχουμε επεισόδια που θα επηρεάσουν την ασφάλεια είτε των κατοίκων, είτε των αιτούντων άσυλο», είπε.

Αγνοούνται και τα 35 κρούσματα!

Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού, παραδέχθηκε ότι πλέον αγνοούνται και οι 35 που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, ενώ ο κόσμος -όπως τόνισε- βρίσκεται σε μια μεγάλη περίμετρο, η οποία φρουρείται από την ελληνική αστυνομία.
«Έγινε εκκένωση της Μόριας για να μην καούν και χάθηκαν και αυτοί οι 8 που είχαν εντοπιστεί χθες. Άνοιξαν την δομή καραντίνας, το πρόβλημα της δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικό, για αυτό απαιτείται να μπούμε γρήγορα σε νέα δομή προσωρινής φιλοξενίας», δήλωσε συγκεκριμένα.

«Πρόταση να μπουν 12.000 σε ένα καράβι και να έρθουν στον Πειραιά»

Σημείωσε, εξάλλου, πως η πρόταση δήμου και περιφέρειας είναι να μπουν οι 12.000 πρόσφυγες σε ένα καράβι και να έρθουν στον Πειραιά!
«Η αντιπρόταση της περιφέρειας και του δήμου είναι να μπουν 12.000 σε ένα καράβι και να έρθουν στον Πειραιά, αυτό τεχνικά δεν είναι εφικτό και θα προκαλούσε περισσότερα θέματα ασφάλειας για τον κορονοϊό. Σε λίγο θα προστεθεί και ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο αεροδρόμιο της Λέσβου, τον περιμένουμε. Η Ευρώπη είναι κοντά στο να μας βοηθήσει, αλλά χρειάζεται εδώ να συμβάλουν όλοι», είπε, κλείνοντας.
gazzetta.gr

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα