Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12

Κατρούγκαλος – “Να μας αποκαλύψει ο Μητσοτάκης τις λεπτομέρειες από την κρυφή συμφωνία με τους Τούρκους”…

5d4450b7825e637b30188872
Να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπεγράφη στην Τριμερή του Βερολίνου, καλεί την κυβέρνηση ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Μιλώντας στο «Κόκκινο» ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κρίσιμο ερώτημα είναι να μάθουν όλοι τι περιέχει η «γραπτή συμφωνία» στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός σε πρόσφατο άρθρο του.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζει το “καθήκον αλήθειας” κάθε κυβέρνησης στον λαό που την εξέλεξε», σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας ότι και στην περίπτωση του ΝΑΤΟ υπήρξαν αντιφατικές διαρροές για το ποιος πήρε την πρωτοβουλία. Υποστήριξε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση επιχείρησε και εξωραϊσμό της κατάσταση με το Oruc Reis.
«Αλλά το κρίσιμο ερώτημα παραμένει: μήπως υπάρχει κάτι παραπάνω; Γιατί δεν αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συμφωνίας ο κ. Μητσοτάκης, που ήταν μάλιστα γραπτή; Οι ισχυρισμοί ότι είχε ενημερωθεί η αντιπολίτευση και ειδικά μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στα όρια του φαιδρού, παρά την προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να αντιστραφεί πλήρως η πραγματικότητα. Ξέρουμε ότι κανένα από τα κόμματα δεν είχε ενημερωθεί, στις συναντήσεις των αρχηγών τους με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ούτε εγώ είχα παρόμοια από τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια. Θα ήταν παράλογο να ισχύει ο ισχυρισμός ότι αυτό έγινε μόνο στο επίπεδο διπλωματικών συμβούλων κυβέρνησης και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δόθηκε τέτοια πληροφορία. Δεν συνέβη ποτέ», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.