Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29

Οργή για το μοντέλο που φωτογραφήθηκε ολόγυμνη στο ιερό βουνό των Μαορί! Δείτε την φωτογραφία που προκάλεσε σάλο

Οργή για το μοντέλο που φωτογραφήθηκε ολόγυμνη στο ιερό βουνό των Μαορί! Δείτε την φωτογραφία που προκάλεσε σάλο

Σύμφωνα με τις παραδόσεις της φυλής των Μαορί της Νέας Ζηλανδίας, το όρος Ταρανάκι (Taranaki) θεωρείται πρόγονος τους.

Το 2003 η φυλή είχε ξεσηκωθεί όταν ο Τομ Κρουζ και οι παραγωγοί του "Τελευταίου Σαμουράι" είχαν αποφασίσει να γυρίσουν σκηνές στο ιερό βουνό. Παρόλο που η δράση της ταινίας

τοποθετείται στην Ιαπωνία, οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν στην Νέα Ζηλανδία. Το φιλμ ενίσχυσε την τοπική οικονομία με το ποσό των 27 εκατομμυρίων λιρών, ωστόσο οι εκπρόσωποι των Μαορί είχαν διεκδικήσει περισσότερα χρήματα με τη Warner Brothers να κάνει τότε λόγο για εκμετάλλευση της όλης κατάστασης.

Σήμερα, οι Μαορί ξεσηκώθηκαν εναντίον μοντέλου του περιοδικού Playboy Jaylene Cook, η οποία φωτογραφήθηκε γυμνή στην κορυφή του Taranaki, το οποίο είναι ενεργό ηφαίστειο.

Οι Μαορί εμφανίζονται εξοργισμένοι με την απεικόνιση της 25χρονης, την απαθανάτιση της οποίας ανέλαβε ο φωτογράφος και σύντροφός της, Josh Shaw. Το ζευγάρι έφτασε στην κορυφή του όρους μετά από 12 ώρες πεζοπορίας.

Η Cook που έχει κερδίσει τον τίτλο της Playmate τον περασμένο Ιανουάριο σε διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο Μεξικό, δημοσίευσε το επίμαχο καρέ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Ο ακαδημαϊκός Dennis Ngawhare από τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε στο Stuff.co.nz πως τα μέλη των Μαορί είναι δικαίως δυσαρεστημένα για την "προκλητική φωτογραφία". "Φαντάζομαι ότι κάποιοι θα έλεγαν, μα ποιος νοιάζεται για όλο αυτό. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που ξέρω, που θα είναι αρκετά αναστατωμένοι εξ αιτίας αυτής της φωτογραφίας. Θα το θεωρούσαν ασέβεια απέναντι στο βουνό. Αυτό που ζητάμε είναι οι άνθρωποι να το σεβαστούν".


Το 25χρονο μοντέλο που δηλώνει φυσιολάτρης, υπερασπίστηκε την πράξη του, τονίζοντας πως το να είσαι γυμνός είναι φυσικό και όχι ασέβεια. "Η φωτογραφία δεν είναι προκλητική με κανέναν τρόπο. Ξέραμε την ιστορία του βουνού. Το να είσαι γυμνός όμως, δεν είναι προσβλητικό. Είναι φυσικό και αγνό και αφορά την ελευθερία και την ενδυνάμωση του σώματος και του πνεύματος".

Για την ιστορία, το βουνό έχει υψόμετρο 2.518 μέτρα και είναι ένα από τα πιο συμμετρικά κωνικά ηφαίστεια του κόσμου.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .