Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30

Οι ιστοσελίδες που άλλαξαν το ίντερνετ και τις ζωές όλων

 Το World Wide Web είναι και επισήμως πια αρκετά παλιό ώστε να μπορούμε να ανιχνεύσουμε την πλούσια και ιδιαίτερη ιστορία του.

Μια ιστορία που ερχόταν ολοταχώς να αλλάξει την ανθρώπινη καθημερινότητα όπως την ξέραμε. Μέσα σε λίγα χρόνια Παγκόσμιου Ιστού, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Η πολύ διακριτική επανάσταση που είπαμε τελικά ίντερνετ λειτούργησε ως σίφουνας, μια πρωτόγνωρη και αδιανόητη δύναμη αλλαγής που σάρωσε τα πάντα.

Ποιοι ήταν όμως οι πρωτεργάτες όλων αυτών; Και σε εποχές μάλιστα που το διαδίκτυο δεν έμοιαζε για όλους μια καλή ιδέα. Ίσα-ίσα, ρωτήστε τον Μπιλ Γκέιτς γι’ αυτό!

Ποιες ήταν οι ιστοσελίδες που σφυρηλάτησαν το τοπίο, τσιμεντώνοντας ουσιαστικά τα θεμέλια του ίντερνετ; Πολλές, πάρα πόλλες, θα απαντούσε κανείς, και είναι κρίμα να μείνουν χωρίς αναφορά websites που άλλαξαν την κατηγορία τους.

Με τη συνείδηση των ορίων λοιπόν μιας τέτοιας λίστας, ας δούμε μια σειρά από τις σημαντικότερες ιστοσελίδες που έκαναν το σερφάρισμα να αξίζει. Από την εποχή δηλαδή που κάποιος Τιμ Μπέρνερς-Λι πρότεινε στο CERN αυτό που ο ίδιος είχε ονομάσει «WorldWideWeb» (μία λέξη).

Σκαρώνοντας τελικά αυτό που θα άλλαζε μαγικά τον κόσμο από μόνο του. Ναι, την πρώτη ποτέ ιστοσελίδα! Η οποία ανέβηκε στις 6 Αυγούστου 1991 για να φέρει μια κολοσσιαία επανάσταση στην οικουμένη. Μια τέτοια τομή που δεν περίμενε κανείς, ούτε καν ο «πατέρας» του Παγκόσμιου Ιστού

Διαβάστε την συνέχεια στο newsbeast

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .