Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14

Και επίσημα πλέον η Λέσβος το πρώτο τριτοκοσμικό νησί της Ελλάδας! Δείτε πως κατάντησαν οι πολιτικάντηδες το όμορφο ακριτικό νησί μας (ΦΩΤΟ)

1
Σε σκηνές από τριτοκοσμικές χώρες παραπέμπουν οι εικόνες από τη Μόρια της Λέσβου, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης από τις φωτιές.
Κι ενώ 400 λ@θρο έχουν ήδη αναχωρήσει από το νησί, χιλιάδες άλλοι είναι εκτοπισμένοι στους δρόμους του νησιού και συγκεκριμένα από το μήκος του δρόμου από τη Μόρια στον περιφερειακό και μέχρι το μπλόκο που έχει στήσει η αστυνομία, απαγορεύοντας την πρόσβαση
προς το υπόλοιπο νησί.
Σε πολλά σημεία έχουν στηθεί σκηνές κατά μήκος του δρόμου, ενώ αρκετοί μετνάστες σπεύδουν να βρουν λίγη σκιά κάτω από τα δέντρα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κοιμήθηκαν στο οδόστρωμα, ενώ κάποιοι κατασκήνωσαν ακόμη και στο νεκροταφείο.


moria_syn1
Ακόμη πιο τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες από το συσσίτιο. Στην ουρά στέκονται χιλιάδες άνθρωποι, περιμένοντας τις μερίδες φαγητού που βγαίνουν από τα φορτηγά. Πιο έντονες είναι οι σκηνές στο σημείο που διανέμεται το νερό, όπου δεν λείπουν τα σπρωξίματα και οι φασαρίες, ενώ ο συνωστισμός, σε περίοδο κορωνοϊού, αυξάνει την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται ότι θα φτάσει πλοίο στο νησί, για να στεγαστούν ευάλωτες ομάδες και παιδιά. Το πλοίο θα καταπλεύσει στην περιοχή Σίγρι, 100 χιλιόμετρα από τη Μόρια, στην άλλη άκρη της Λέσβου, ενώ η μεταφορά όσων επιλεγούν θα γίνει με πούλμαν.


moria_syn2



moria_syn3
moria_syn4
moria_syn5
moria_syn6

 https://www.makeleio.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣ: