Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22

Οι Έλληνες έχουν επιλογές

 Γράφει ο Πιτσιρίκος

Σεπτέμβριος 2020. Η Ελλάδα, δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία της, βιώνει τις συνέπειες της νέας οικονομικής ύφεσης και του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα κάποιες περιοχές της χώρας χτυπιούνται αλύπητα από έναν μεσογειακό κυκλώνα, με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές και να υπάρξουν μεγάλες καταστροφές.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα χρεοκοπία,

ενώ η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τη χώρα, ο τουρισμός, υπέστη τεράστιο πλήγμα εξαιτίας του κορωνοϊού, και η επόμενη τουριστική σεζόν είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Και βέβαια, οι υποδομές της χώρας είναι διαλυμένες.

Δηλαδή, η κατάσταση για τη χώρα μας είναι μαύρη.


Επίσης, ας μην κοροϊδευόμαστε, οι Έλληνες έχουν πολλά νεύρα, ενώ πολλοί έχουν πάθει κατάθλιψη και δεν το ξέρουν.

Τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες τώρα;


Μπορούν να συνεχίσουν όλοι να κατηγορούν τους άλλους.

Μπορούν τα δυο κόμματα “εξουσίας” να συνεχίσουν να κοντράρονται για το ποιο από τα δυο είχε στην θητεία του τις λιγότερες καταστροφές και τους λιγότερους νεκρούς.

Βέβαια, αυτά δεν πρόκειται να ωφελήσουν κανέναν, εκτός από τους ανθρώπους των κομμάτων που ζουν από αυτή την κακομοιριά, την προπαγάνδα και τον πόλεμο λάσπης.


Το ξέρουμε αυτό γιατί αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα επί δεκαετίες, με τα αποτελέσματα που βλέπουμε παντού γύρω μας σήμερα.

Το άλλο που μπορεί να γίνει είναι να πάρουν οι πολίτες την τύχη τους στα χέρια τους.

Οι τοπικές κοινωνίες να δράσουν για το κοινό καλό.


Για παράδειγμα, η Καρδίτσα, που υπέστη μεγάλες καταστροφές, μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Καλαμάτας μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1986, όπου, εξαιτίας της θέλησης των κατοίκων και μια ικανής δημοτικής αρχής, η Καλαμάτα βρήκε στο σεισμό και την καταστροφή την ευκαιρία να γίνει μια όμορφη και λειτουργική πόλη για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες της.


Είναι όλα στα χέρια μας. Πάντα ήταν.

Αρκεί να μην παγιδευόμαστε σε κόμματα και άθλιους ολιγάρχες.

Και αρκεί να κάνουμε επιτέλους πράξη την εμβληματική φράση του Διονυσίου Σολωμού, και να ταυτίσουμε το εθνικό με το αληθές.


Άλλωστε, και τα δυο κόμματα -η Νέα Δημοκρατία που είναι στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να γίνει κυβέρνηση- έχουν αποδείξει πως αφενός είναι ανίκανα και αφετέρου έχουν πει απίστευτα ψέματα για να καταφέρουν να γίνουν κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στη μάσα και στην κουτάλα.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται τον επόμενο χρόνο να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με φιέστες και μεγάλα λόγια.

Το 1821, οι Έλληνες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αυτό πρέπει να κάνουν και οι σημερινοί Έλληνες -αντί να σκοτώνονται μεταξύ τους για τις …μάσκες-, ώστε αφενός να καλυτερεύσουν την ποιότητα της ζωής τους και αφετέρου να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους προγόνους τους.

Άλλωστε, μια Επανάσταση την γιορτάζεις κάνοντας μια -έστω μικρότερη- Επανάσταση.


Η άλλη επιλογή είναι να συνεχίσουν οι Έλληνες να εξαρτώνται από τους ανίκανους και ξεπουλημένους πολιτικούς, που ξέσκισαν τη χώρα και τις ζωές τους.

Η επιλογή είναι δική μας.


(Όσοι χτυπιούνται όλη μέρα στα σόσιαλ μίντια -νομίζοντας πως κάτι κάνουν και πως επηρεάζουν τις εξελίξεις-, ας κάνουν τον κόπο να δουν το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ “Social Dilemma”, όπου μιλούν πρώην μεγαλοστελέχη και συνδημιουργοί του Facebook, του Twitter, του Instagram και άλλων “κοινωνικών δικτύων”, μπας και πάψουν να έχουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Κρατάω μια πολύ γνωστή φράση από αυτό το ντοκιμαντέρ: “If you are not paying for the product, you are the product”.)


από pitsirikos


teleytaiaexodos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .