Λιπαρά γαλακτοκομικών~ΔΕΝ φράζουν τις αρτηρίες, ΟΎΤΕ αυξάνουν τα καρδιαγγειακά

Λιπαρά γαλακτοκομικών~ΔΕΝ φράζουν τις αρτηρίες, ΟΎΤΕ αυξάνουν τα καρδιαγγειακά

Λιπαρά γαλακτοκομικών~ΔΕΝ φράζουν τις αρτηρίες, ΟΎΤΕ αυξάνουν τα καρδιαγγειακά

Έρευνα: Το λίπος στα γαλακτοκομικά δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και σίγουρα δεν φράζει τις αρτηρίες μας! Λιπαρά γαλακτοκομικών~ΔΕΝ φράζουν τις αρτηρίες, ΟΎΤΕ αυξάνουν τα καρδιαγγειακά
Νέες μελέτες αλλάζουν την άποψη που επικρατούσε μέχρι σήμερα για τα λιπαρά.
Παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανώνται για τις τροφές που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τα φάρμακα στατίνης που μειώνουν τη χοληστερόλη, οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει ότι το πλήρες γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και το βούτυρο δεν θα σας
κάνουν κακό.
Στην πραγματικότητα, οι τροφές αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δίαιτες χαμηλών λιπαρών: Σύνδεση με ανάπτυξη φλεγμονής στον εγκέφαλο 

Οι τελευταίες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το λίπος στα γαλακτοκομικά δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και σίγουρα δεν φράζει τις αρτηρίες μας. Παρά τις αυξανόμενες αποδείξεις, οι τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες για τους Αμερικανούς εξακολουθούν να συνιστούν τροφές χωρίς λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
Αλλά η συμβουλή δεν είναι απλώς αντι-επιστημονική, είναι επίσης επικίνδυνη, λένε οι ερευνητές του Επιστημονικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Τέξας. Τα τρόφιμα και τα ποτά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά περιέχουν συχνά πρόσθετα σάκχαρα που είναι στην πραγματικότητα επιβλαβή και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία της καρδιάς.

Άραγε φταίει η χοληστερίνη ή το ζάχαρο για τα καρδιαγγειακά; 

Οι ερευνητές κατέγραψαν τα επίπεδα λιπαρών οξέων σε μια ομάδα περίπου 3.000 εθελοντών ηλικίας 65 ετών και άνω για 22 χρόνια. Ανακάλυψαν ότι τα υψηλά επίπεδα «κακών» λιπαρών οξέων – όπως η LDL χοληστερόλη, η οποία κατηγορήθηκε ως αιτία καρδιακής νόσου – δεν επηρέασαν την υγεία ούτε αύξησαν τον ρυθμό των καρδιακών παθήσεων.
Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα «κακών» λιπαρών οξέων ήταν 42% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, υποδηλώνοντας ότι μια λιπαρή διατροφή είναι προστατευτική σε αυτή την κατάσταση.

Αιμορραγικό εγκεφαλικό: Υψηλότερος ο κίνδυνος με χαμηλή LDL χοληστερόλη 

Οι πλήρεις σε λιπαρά γαλακτοκομικές τροφές αποτελούν “πλούσιες πηγές θρεπτικών ουσιών όπως ασβέστιο και κάλιο και είναι απαραίτητες για την υγεία, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής”, δήλωσε η Marcia Otto, από την ομάδα των ερευνητών.
Ανέφερε ότι η έρευνα ήταν «ισχυρή» και «ενισχύει σημαντικά το αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που δείχνουν ότι το λίπος των γαλακτοκομικών προϊόντων, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων ή θνησιμότητας στους ηλικιωμένους».
“Τροφή-Φάρμακο”: ΠΡΟΣΟΧΉ!! Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τα ΑΓΝΆ γαλακτοκομικά, όπου τα ζωντανά τρέφονται και αναπτύσσονται με φυσιολογικά μέσα και μεθόδους και ΌΧΙ για τα ασπρόνερα (και ποιός ξέρει τι άλλο) που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής 
Δείτε ακόμη: Πείτε ΌΧΙ σε γάλατα και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά   
Αθώα τα παραδοσιακά ζωικά λίπη. Οι «οδηγίες» ήταν λάθος 
Το παραμύθι των χαμηλών λιπαρών 
Καταρρέει ο μύθος των χαμηλών λιπαρών: Μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν  
Πηγή: American Journal of Clinical Nutrition, 2018, doi: 10.1093 / ajcn / nqy117.
Πηγή άρθρου: www.holisticlife.gr