Εφιάλτης είναι να βλέπει ο Θανάσης Μαυρίδης τον Τσίπρα εν αναμονή πρωθυπουργό

Εξαιτίας υπουργών όπως ο Σταικούρας, ο Βρούτσης, ο Θεοδωρικάκος

Όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες καίγανε τις γραβάτες τους και πλημμύριζαν με οργή τη Πανεπιστημίου για το άθλιο Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και τους χυδαίους φορολογικούς συντελεστές του Τσακαλώτου, όταν τόσο οι εκείνοι όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι άνθρωποι της αγοράς ψήφισαν ΝΔ για να γλιτώσουν από την κατοχική φορομπηχτική μπότα του Σύριζα ποτέ δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν ότι μετά από 14 μήνες εξουσίας της ΝΔ οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν στα ύψη, το Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό του Βρούτση δεν είναι παρά μια μπροσούρα επιπέδου Αυτιά, ενώ την ίδια στιγμή η μεταρρυθμιστική ατολμία παραλύει το υπ. Οικονομικών.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Όταν η Γενική Κυβέρνηση έχει ξετινάξει σε δανεισμό τις τράπεζες για να περιφέρει ο Σταικούρας το μαξιλαράκι του (των 34-38 δις) στα χαζοκάναλα, όταν εξακολουθούν να μοιράζουν επιδόματα αλά Σύριζα σπρώχνοντας τα χαμένα κορμιά των νέων στα Big Brother, όταν το χυδαίο πελατειακό κράτος με την νοσηρή γραφειοκρατία του και τις αργές αποφάσεις της δικαιοσύνης εξακολουθεί να βάζει εμπόδια στους επενδυτές, όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που αρνούνται να αξιολογηθούν έχουν πλέον την πολυτέλεια να κάνουν πως εργάζονται από τα σπίτια τους, όταν έχουν χαθεί καμμιά 50αριά δις από την αγορά μέσα σε ένα 6μηνο τα υποτιθέμενα 70 δις της Ε.Ε. με τον τρόπο που θα δοθούν θα μοιάζουν με ασπιρίνες.

Οταν χρειάζεται να συσταθεί κοτζάμ επιτροπή Πισσαρίδη για να μας αποκαλύψει ότι η Ελλάδα είναι ένα χυδαία φορομπηχτικό κράτος και οι αρμόδιοι υπουργοί υπηρέτες αυτού του κράτους, ουδεμία τύχη δεν μπορεί να έχει η χώρα.

Οταν ακόμη και ο ιδιοκτήτης του Liberal.gr Θανάσης Μαυρίδης ο ιστότοπος του οποίου υπήρξε από τους ευνοημένους της περίφημης καμπάνιας Μένουμε Σπίτι βλέπει τον Τσίπρα ως αναμονή πρωθυπουργό, τότε κάτι εφιαλτικό συμβαίνει.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ατολμία της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τον περασμένο Ιούλιο και την παραμονή στη θέση τους κατ΄εξοχήν αποτυχημένων υπουργών.

Διαβάστε τι γράφει ο Μαυρίδης στο liberal.gr για την κυβέρνηση και τους υπουργούς που μόνη τους έννοια είναι η επανεκλογή και τα πελατάκια τους>

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι δεν πρέπει να κάνει πολλά πράγματα στην αντιπολίτευση, επειδή κινδυνεύει έτσι να κάνει αχρείαστα λάθη και να «φοβίσει» το ακροατήριο. Είναι αρκετό να αφήσει την κυβέρνηση να κάνει λάθη, εισπράττοντας την συνήθη φθορά της κυβερνητικής θητείας. Προς στιγμή είχε θορυβηθεί, ότι αυτή η κυβέρνηση θα έκανε κάτι το πολύ διαφορετικό. Ύστερα ήρθαν οι Βρούτσηδες και οι Θεοδωρικάκοι και όλα μπήκαν και πάλι στην θέση τους.

Κράτος, περισσότερο κράτος! Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πιστεύει βαθιά στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, αλλά η κυβέρνησή του δεν είναι μεταρρυθμιστική. Η εικόνα που δίνουν οι διορισμοί του Τάκη Θεοδωρικάκου, οι μη παρεμβάσεις του Γιάννη Βρούτση για το ασφαλιστικό, η απραξία στην αγροτική πολιτική, θυμίζουν μία κυβέρνηση από τις άλλες. Μπορεί η κυβέρνηση να τα πήγε άριστα στην πρώτη φάση του κορονοϊού και στα ελληνοτουρκικά, αλλά αυτά γρήγορα θα ξεχαστούν. Πολύ σύντομα η καθημερινότητα θα αρχίσει να πιέζει κι αυτή την κυβέρνηση, όπως πίεσε και όλες τις προηγούμενες.

Οι πρώτοι μήνες αυτής της κυβέρνησης απέδειξαν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε στην επιλογή προσώπων. Κι επιπλέον το επιτελικό κράτος δεν «δούλεψε». Καλό ως ιδέα, αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται και ανθρώπους. Χρειάζεται και διαδικασία. Και μία άλλη νοοτροπία. Καλώς ή κακώς, οι έχοντες θητεία στο Ποτάμι ή παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ δεν απέκτησαν αυτόματα και master στην μεταρρυθμιστική ατζέντα. Και να μην ξεχνάμε ότι τις ίδιες υπηρεσίες πρόσφεραν πολλοί εξ αυτών και στον Αλέξη Τσίπρα. Ανεξάρτητα από το αν ο Αλέξης επέλεξε να αγοράσει από το ράφι της ακροδεξιάς. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει μία ορκισμένη ομάδα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτοιμη να πέσει στην φωτιά. Να δεχτεί ότι δεν πρόκειται να εκλεγούν άλλη φορά στο Κοινοβούλιο ή δεν θα υπάρξουν άλλη φορά υπουργοί. Αρκεί να γίνουν αυτά που πρέπει.

Ο κορονοϊός υπήρξε και εξακολουθεί να είναι μία δοκιμασία για την χώρα. Από την άλλη πλευρά η υγειονομική κρίση έκρυψε τα πραγματικά προβλήματα της κυβέρνησης και από την άλλη ανέδειξε τις ηγετικές ικανότητες του πρωθυπουργού. Κακά τα ψέματα, όμως. Το κλειδί της επιτυχίας αυτής της κυβέρνησης είναι οι επενδύσεις. Και στον τομέα αυτόν δεν έγιναν σημαντικά πράγματα. Χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, για παράδειγμα, για να πειστούν οι επενδυτές να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας. Και ναι μεν υπήρξαν σημαντικές κινήσεις τις τελευταίες ημέρες με Δέλτα και Άκτωρα, αλλά αυτά που μπορούν να συμβούν είναι πολλά περισσότερα.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει. Εδώ ο Αλέξης Τσίπρας των μνημονίων και έβγαλε τετραετία. Σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει έτσι δικαίωμα στους «τελειωμένους» να ελπίζουν. Και μάλιστα να ελπίζουν βάσιμα!

Η ΝΔ δεν είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε την εντολή για το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που έλεγε συγκεκριμένα πράγματα για το ασφαλιστικό. Δεν είναι παράλογο να έρχεται μετά ένας υπουργός με «άλλη άποψη» και να τα ανατρέπει όλα; Το πρόγραμμα της ΝΔ, επίσης, δεν έλεγε για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο και στους δήμους. Έλεγε για αλλαγές στην Παιδεία. Για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκλέχτηκε για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Όχι για να κυνηγάει τον σχεδιασμό υπουργών της για το πως θα κερδίσουν την επανεκλογή τους στο Κοινοβούλιο.


 https://kourdistoportocali.com/read-this/efialtis-einai-na-vlepei-o-thanasis-mayridis-ton-tsipra-en-anamoni-prothypoyrgo/

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα