Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21

“ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΑ” ΠΑΙΔΙΑ, “ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ” ΓΟΝΕΙΣ. ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ “ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ”. ΑΓΡΙΑ ΧΩΣΙΜΑΤΑ ΣΤΟΝ “ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ” ΣΥΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ

loimoxiologoi

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σχολεία της χώρας όπου καθημερινά καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού είτε σε παιδιά είτε σε εκπαιδευτικούς ενώ, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες που φτάνουν στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, μαθητές φτάνουν στο σχόλασμα στα χέρια των κηδεμόνων τους εξαντλημένα, κατάκοπα, σχεδόν χωρίς αναπνοή και με συμπτώματα όπως οι ζαλάδες και οι πονοκέφαλοι.

Και προφανώς δεν είναι τυχαίο το ότι αυτά τα παιδιά δεν είχαν μέχρι πρότινος τέτοια προβλήματα. Τουλάχιστον αυτό διαβεβαιώνουν οι γονείς τους. Με την έναρξη δε των ολοήμερων, οι μαθητές δημοτικού φορούν τη μάσκα ακατάπαυστα με ένα μικρό διάλειμμα μόλις ενός λεπτού ανά μία ώρα!

Οι ανατριχιαστικές καταγγελίες γονέων

Η εικόνα που αρχίζει να διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και οι γονείς βρίσκονται σε πλήρη σύγχιση για το τι τελικά πρέπει να κάνουν για να διασφαλίσουν την υγεία των παιδιών τους. Παιδίατροι διαβεβαιώνουν πως η χρήση μάσκας καθημερινά επί τόσες ώρες σε παιδιά αυτής της ηλικίας δεν ελλοχεύει κινδύνους, όμως, ήδη εμφανίζονται τα πρώτα φαινόμενα και φυσικά τα πρώτα κρούσματα που αναγκάζουν την πανικόβλητη Κεραμέως να κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Όλα δείχνουν ότι το «πείραμα» της μάσκας στους μαθητές αποτυγχάνει παταγωδώς και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει υπεύθυνα κανέναν για τις επιπτώσεις που θα έχει η συνεχής χρήση τους από τα παιδιά μας. Οι καταγγελίες που φτάνουν στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ λίγες μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ανατριχιαστικές.

«Τα παιδιά μας βγαίνουν σαν… μαστουρωμένα»

Μητέρες μάς περιγράφουν πως τα παιδιά τους βγαίνουν από το σχολείο σαν… «μαστουρωμένα» όπως μας είπε χαρακτηριστικά μια από αυτές που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας. Κι ακόμη δεν ξεκίνησε η χρονιά:

«Περιμένω το παιδί μου και βγαίνει έξω σαν… ζόμπι! Σαν… «μαστουρωμένο» μετά συγχωρήσεως. Καταλαβαίνετε πως το λέω. Μου παραπονιέται πως έχει ζαλάδες, πονοκεφάλους, δύσπνοιες, κόπωση. Πάμε σπίτι και πάει κατευθείαν κατάκοπος στο δωμάτιό του και ξαπλώνει. Μου διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί τόσες ώρες τη μάσκα. Πόσο συμπτωματικά πια να είναι όλα αυτά; Και δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μου, αλλά στα περισσότερα παιδιά. Συζητώ με πολλές μαμάδες και ανταλλάσσουμε ανήσυχες τους προβληματισμούς μας. Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν συμβεί το οτιδήποτε σε κάποιο παιδί; Ποιος; Ο κ. Σύψας ή ο κ. Μαγιορκίνης που έγινε «φακίρης στη θέση του φακίρη»; Και γιατί εξαφανίστηκε ξαφνικά ο Τσιόδρας; Όλα αυτά μας βάζουν σε υποψίες. Τους καθιστούμε υπεύθυνους και να κάνουν το σταυρό τους μη συμβεί το οτιδήποτε γιατί τότε ούτε θέλω να φανταστώ τι θα γίνει…».

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, έχουμε το πρώτο περιστατικό λιποθυμίας παιδιού από τη χρήση μάσκας στο σχολείο, ενώ πολλά περιστατικά, όπως μάθαμε, δεν αναφέρονται ούτε καν από τους γονείς εξαιτίας του φόβου του στιγματισμού και των συνεπειών που τυχόν θα έχουν.

Η «αμαρτωλή» ιστορία της μάσκας στα σχολεία

Η ιστορία της μάσκας στα σχολεία ήταν από την πρώτη στιγμή «αμαρτωλή» και ξεκίνησε με το απίθανο φιάσκο με τα μεγέθη τους. Ένα φιάσκο που θα κοστίσει ένα σκασμό εκατομμύρια (6,2), συν το επιπλέον ποσό που τελικά θα δοθεί για τη διόρθωση των ελαττωματικών.

Η δε ιστορία της ανάθεσης της παραγωγής τους με διαγωνισμό, έβαλε αρχικά στο παιχνίδι 25 εταιρείες προφανώς για… ξεκάρφωμα στο σκάνδαλο του κολλητού του Μητσοτακέικου Αχιλλέα Νταβέλη που, ως γνωστόν, έφτιαξε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών στη Λάρισα και πήρε όλη τη δουλίτσα.

Στην πορεία οι βιοτεχνίες έγιναν 19, μετά έγινε το φιάσκο με τις μάσκες-«σεντόνια» και τέλος βγήκε ο μοναδικός βιοτέχνης που πήρε το… ρίσκοκαι τις έφτιαξε σωστά και είπε ότι τον… απέρριψαν!

Ένας τραγέλαφος άνευ προηγουμένου που έγινε ακόμα μεγαλύτερος όταν οι βιοτέχνες αποκάλυψαν πως τα δείγματα των μασκών τα έλεγξαν οι αρμόδιοι και τα ενέκριναν πριν αποσταλούν στα σχολεία και ότι, οι ίδιοι απλώς ακολούθησαν τις διαστάσεις που τους δόθηκαν.

 .makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .