Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΒΑΦΤΙΖΕΙ “ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ” ΤΟΥΣ Λ@ΘΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗ ΜΟΡΙΑ – ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ

Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !
deth-art
«Η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης» υπενθύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την κατάσταση στη Λέσβο.
«Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα» προσέθεσε, «με ενεργή φύλαξη των συνόρων, επιτάχυνση αιτήσεων ασύλου και ενεργοποίηση της ΕΕ, ώστε να καταστεί σαφές ότι χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη». «Κληρονομήσαμε 100.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου και μόλις τους τελευταίους έξι μήνες μειώθηκε από τις 25.000 στις 12.000 ο πληθυσμός (σ.σ. των μεταναστών) στο νησί» σημείωσε.

Τόνισε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες γι’ αυτό που έγινε στο ΚΥΤ της Μόριας, τονίζοντας ότι «κάηκε από κάποιους “υπερδραστήριους” μετανάστες και πρόσφυγες, για να φύγουν». «Είναι ευκαιρία να επαναευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη για την στήριξη πολιτικής για το άσυλο» υπογράμμισε.
Ευκαιρία, είπε, να δημιουργήσουμε στη Μυτιλήνη μια μόνιμη δομή, που δεν θα κουβαλάει την αρνητική παρακαταθήκη και τα πολλά προβλήματα της Μόριας.
Μιλώντας για τον προσωρινό καταυλισμό, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι, όποιος μπαίνει σε αυτό το νέο κέντρο, θα εξετάζεται για κορωνοϊό και αυτή είναι μια προσωρινή δομή που θα επιτρέψει τη διαχείριση. Θα υπάρξει στη Λέσβο ένα κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μόνιμο, τόνισε, στέλνοντας μήνυμα και απέναντι σε κάποιους ακραίους του νησιού.
«Είμαι πρώτος εγώ διατεθειμένος να αναλάβω τις ευθύνες» κατέληξε.

 makeleio.gr