Κυριακή, Οκτωβρίου 11

«Κουρεμένα» 40% ενοίκια: Τέλος χρόνου για τις δηλώσεις Covid

Ποιες δηλώσεις υποβάλλονται σήμερα

Εκπνέει σήμερα Παρασκευή η προθεσμία που δόθηκε στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια για να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τη δήλωση Covid προκειμένου να αποζημιωθούν για το 30% τωνενοικίων που έχασαν. Η έκπτωση φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι με χαμένα ενοίκια θα συμψηφιστεί το επόμενο διάστημα με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος ή και τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να αποζημιωθούν για το 30% της ζημιάς που έχουν υποστεί θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις Covid:

α) αρχικές για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και

β) τροποποιητικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο. Οι αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» για τον μήνα Σεπτέμβριο μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την20η Οκτωβρίου2020. Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

Η αποδοχή των «Δηλώσεων Covid» από τους μισθωτές γίνεται μέσα σε επτά ημέρες από τη λήξη των σχετικών προθεσμιών. Εάν η αποδοχή δεν διενεργηθεί εντός της ως άνω προθεσμίας, θεωρείται ότι η «Δήλωση Covid» έχει γίνει αποδεκτή από τον μισθωτή.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται  στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, την οποία έχει θέσει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ στο σύστημα Taxisnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr/polites/akinita/misthotiria-akiniton. Στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας η δήλωση υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη που έχει υποβάλει τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας.

Οι  ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να συμπληρώσουν, κατά περίπτωση, τα εξής στοιχεία:

α) Χρήση μισθίου

  •  Κατοικία φοιτητή εξαρτώμενου μέλους
  • Κύρια κατοικία στην οποία μισθωτής είναι εργαζόμενος και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του
  • Κύρια κατοικία στην οποία ο/η σύζυγος/Μέρος Συμφώνου Συμβίωσης (ΜΣΣ) του μισθωτή είναι εργαζόμενος/η και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του/της
  • Επαγγελματική στέγη
  • Κύρια κατοικία ναυτικού

β) Το μηνιαίο μίσθωμα πριν από τη μείωση

γ) Το ποσό του μισθώματος μετά τη μείωση

δ) Τον μήνα που αφορά η μείωση

Προσοχή: Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά αρχική ή τροποποιητική Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, θα πρέπει να υποβληθεί πριν από τη Δήλωση Covid χωρίς την επιβολή κυρώσεων.

  -ΠΗΓΗ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .