Τετάρτη, Οκτωβρίου 21

5+1 λόγοι για να πίνεις νερό αμέσως μόλις ξυπνάς το πρωί

5+1 λόγοι για να πίνεις νερό αμέσως μόλις ξυπνάς το πρωί
Image by Manuel Darío Fuentes Hernández from Pixabay 5+1 λόγοι για να πίνεις νερό αμέσως μόλις Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή και το σώμα μας το χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.

Μια τάση σε θέματα υγείας υποστηρίζει ότι εάν θέλετε να είστε πιο υγιείς, πρέπει να πίνετε νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε το πρωί.

Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε εάν και κατά πόσον κάνει πραγματική διαφορά στην υγεία το να πίνετε νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί. Δείτε τι λέει σχετικά η Rania Batayneh, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “The One One One Diet”:

1. Ενυδάτωση

Οι έξι έως οκτώ ώρες του συνιστώμενου νυχτερινού ύπνου είναι μια μακρά περίοδος που δεν χρειάζεστε κατανάλωση νερού. Ωστόσο, το να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια νερό αμέσως όταν ξυπνάτε, είναι ένας καλός τρόπος για να ενυδατώσετε γρήγορα το σώμα σας, λέει η Batayneh.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν καφέ πρώτα το πρωί. Αν και είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, ο καφές είναι επίσης αφυδατωτικός. Αυτό μπορείτε να το αντισταθμίσετε με ένα ποτήρι νερό πριν πιείτε καφέ το πρωί”.

Δείτε και Οι σωστοί τρόποι ενυδάτωσης του οργανισμού 

2. Εγρήγορση κι ενέργεια

“Ένας από τους μεγαλύτερους δείκτες λήθαργου ή χαμηλής ενέργειας είναι ότι είστε αφυδατωμένοι“, λέει η Batayneh. “Επειδή το νερό βοηθά τόσο στη ρύθμιση του σώματος όσο και στην λειτουργία του εγκεφάλου, σχετίζεται επίσης στενά με την εξισορρόπηση της ψυχικής διάθεσης“.

Μετά από τόσες ώρες χωρίς φαγητό ή ποτό, το πρώτο πράγμα που καταναλώνετε το πρωί μπορεί να είναι γίνει ένα είδος σοκ για το σώμα. Εάν αυτό το πρώτο πράγμα είναι δροσερό νερό, θα αφυπνίσει το σώμα τα ανεβάσει τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

Το νερό λειτουργεί θεραπευτικά~Επιπτώσεις της αφυδάτωσης 

3. Εγκεφαλική λειτουργία

Όσον αφορά την καθημερινή παραγωγικότητα, η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από 73% νερό, λέει η Batayneh, οπότε το να είναι καλά ενυδατωμένος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της βέλτιστης εγκεφαλικής δραστηριότητας. Φυσικά, αυτό είναι μια ολοήμερη διαδικασία, αλλά ξεκινώντας με ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, λέει η ίδια.

Ποιες συνήθειες καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα 

4. Ανοσοποιητικό  

Όταν κοιμάστε, το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση επισκευής και ανάκτησης, λέει η Batayneh. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι δύσκολο να αποβάλλει από το σώμα τις τοξίνες.

Πίνοντας αρκετό νερό, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία με την οποία το σώμα σας ξεπλένει αυτές τις τοξίνες. Εκτός από τον εγκέφαλο, πολλά ακόμα μέρη του σώματος, όπως η καρδιά, οι νεφροί και οι πνεύμονες, ευνοούνται από την καλή ενυδάτωση.

15 τρόποι για να αποβάλλεις τις τοξίνες 

5. Μεταβολισμός 

Οι βασικοί υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση μεταβολίζονται και μεταφέρονται μέσω νερού σε όλο το σώμα. Η ύπαρξη επαρκούς ποσότητας νερού στο σύστημά σας θα βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού σας, λέει η Batayneh και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατροφή σας.

“Όταν δεν έχουμε ενυδατωθεί επαρκώς, μπορούμε να παρερμηνεύσουμε τη δίψα με την πείνα, κάτι που μας κάνει να τρώμε περισσότερο”, λέει.

Σημάδια που δείχνουν πως έχετε αργό μεταβολισμό 

Πηγή: www.iatropedia.gr – https://www.businessinsider.com

+1. “Τροφή-Φάρμακο”: Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε το πρωί είναι να πάμε στην τουαλέτα και να ουρήσουμε. Το καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε στην συνέχεια είναι να αντικαθιστούμε το νερό μας, κάθε φορά που έχουμε απώλεια.

Έτσι φροντίζουμε να πίνουμε ένα ποτήρι νερό (ή και περισσότερο εάν το θέλουμε) ΚΆΘΕ φορά που πάμε τουαλέτα να ουρήσουμε, ώστε να αντικαθιστούμε αυτό που αποβάλλαμε. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουμε την υγεία των νεφρών μας (και όχι μόνον) ενώ πολύ δύσκολα, έως ποτέ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε αφυδάτωση!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Το ότι το νερό είναι άκρως απαραίτητο ακόμη και θεραπευτικό, είναι σαφέστατο και αδιαμφισβήτητο.

Το πρόβλημα όμως είναι, ότι δυστυχώς το νερό που φτάνει στα ποτήρια μας, δεν είναι και ό,τι καλλίτερο έτσι αντί ως ο κύριος αποτοξινωτής μας να μας καθαρίζει τα διάφορα όργανα, αντίθετα προστίθεται στα χημικά που καταναλώνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ και (τι ειρωνεία) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΜΕ το σώμα μας για να τα καθαρίσει.

Θέλουμε το νερό μας να είναι απαλλαγμένο από εξασθενές χρώμιο, χλώριοφθόριο, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά. Όλα αυτά μπορείτε να τα διασφαλίσετε με ένα απλό μεν αλλά αποτελεσματικότατο φίλτρο νερού, που έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:

pistopoihseis_filtrou

Π.χ. Ο “Δημόκριτος” επιβεβαίωσε την εξάλειψη ακόμη και των ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΏΝ ΚΑΤΑΛΟΊΠΩΝ!

Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού.

Σας προσφέρουμε, με ενδιαφέρον και ευαισθησία, ένα εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο νερού απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για το καλλίτερο φίλτρο της αγοράς, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως βλέπουμε συχνά.

Το εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο που σας προτείνω, σας βεβαιώνω, πως εξασφαλίζει ότι το νερό που θα φτάσει στο ποτήρι σας, είναι ότι πιο κοντινό στο νερό μίας πηγής. Έτσι, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!! 

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή να επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Νερό-Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα 

Μάθε εάν το νερό που πίνεις είναι αρκετό 

Τί νερό πίνεις και πόσο μπορείς να το εμπιστευτείς; 

Monsanto και φυτοφάρμακο Roundup: Η Glyphosate δηλητηριάζει το πόσιμο νερό 

Το 90% των μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού περιέχει μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού 

Το μυστικό του νερού: Υπάρχει «καλό» και «κακό» νερό 

Ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου σε πόσιμο αλλά και εμφιαλωμένο νερό 

Νερό: Το Πλέον Απαραίτητο & Ανεξήγητο Στοιχείο πάνω στον Πλανήτη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .