Τρίτη, Οκτωβρίου 20

Οι Γάλλοι εναντίον του Ισλάμ: Επίθεση στην ίδια την ύπαρξη του έθνους μας και του πολιτισμού μας…

 Μετά τον αποκεφισμό του Γάλλου καθηγητή Samuel Paty, ο στρατηγός Pierre de Villiers καλεί την κυβέρνηση να κινηθεί και να περάσει από τα λόγια στην πράξη, προτείνοντας το κλείσιμο των ισλαμικών τζαμιών, την εκδίωξη των ριζοσπαστικών ιμάμηδων και την ανάκτηση του ελέγχου των εθνικών συνόρων, γράφει η εφημερίδα Le Figaro.

Γράφει σχετικά στη γαλλική εφημερίδα:


«..Είναι η ώρα συσχετισμού λέξεων και πράξεων. Επείγει η δράση και όχι πλέον οι δηλώσεις. Είναι καιρός να κλείσουν όλες οι ανεπίσημες και ριζοσπαστικές ισλαμιστικές αίθουσες προσευχής. Ζυγίζω τα λόγια μου: γνωρίζουμε πολύ καλά πού βρίσκονται, ως επί το πλείστον στις πόλεις, όπου κυριαρχεί μια σιωπηρή συμφωνία μεταξύ των Σαλαφιστών και των σκληροτράχηλων. Η εμπειρία μου στα προάστια το επιβεβαιώνει. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε αυτούς που συνεχίζουν να παλεύουν για να βοηθήσουν αυτούς τους πληθυσμούς, στη μεγάλη πλειοψηφία του καλής θέλησης..


Είναι καιρός να στείλουμε τους ριζοσπαστικούς ιμάμηδες πίσω στις χώρες καταγωγής τους χωρίς καθυστέρηση, οι οποίοι κηρύσσουν απαράδεκτη και προκλητική γλώσσα κάθε Παρασκευή, μισούν τη Γαλλία και ενοχλούν ορισμένους από τους οπαδούς τους. Για πόσο καιρό θα το αντέξουμε αυτό, προτού οι ίδιοι οι Γάλλοι ζητήσουν δικαιοσύνη; .. πρέπει να πάρουμε τα ρίσκα .. 


Είναι καιρός να βοηθήσουμε τη μουσουλμανική κοινότητα στη Γαλλία να εκπαιδεύσει ιμάμηδες, όπως γίνεται αλλού σε ορισμένες χώρες. Το Ισλάμ της Γαλλίας πρέπει επίσης να αναλάβει τις ευθύνες του, ενάντια σε αυτήν τη μάστιγα της τρομοκρατίας στο όνομα αυτής της θρησκείας. Εναπόκειται στις δημόσιες αρχές να τον υπενθυμίσουν αυτό εγκαίρως. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι…


Είναι επίσης καιρός να ευθυγραμμίσουμε την εξωτερική μας πολιτική με αυτήν την παγκόσμια απειλή, η οποία βλέπουμε να υποστηρίζεται, να χρηματοδοτείται και να οργανώνεται από ορισμένα Κράτη, καλοπροαίρετα όσον αφορά τα τρομοκρατικά κινήματα, τόσο γεωγραφικά όσο και ιδεολογικά. Αυτός ο πόλεμος είναι παγκόσμιος και η Γαλλία έχει μια ιδιαίτερη φωνή να ακουστεί, πέρα από τα οικονομικά ή χρηματοοικονομικά της συμφέροντα.


Είναι επίσης καιρός να κατανοήσουμε, ότι το πρώτο καθήκον ενός Κράτους είναι να προστατεύει τους συμπολίτες του, δίνοντας στους υπευθύνους τους τα μέσα για την αποστολή τους. Σκέφτομαι ιδιαίτερα τις υπηρεσίες πληροφοριών, τις δυνάμεις ασφαλείας, όλους εκείνους που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην εκπαίδευση των νέων μας.


Είναι πλέον καιρός να ελέγξουμε το πεπρωμένο μας, εν όψει των παγκόσμιων φαινομένων μαζικής μετανάστευσης που αντιμετωπίζουμε. Η Ευρώπη έχει σίγουρα μια μεγάλη ευθύνη να φέρει εις πέρας. Αλλά κανείς δεν προστατεύεται καλύτερα παρά μόνο από τον εαυτό του. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε στην επικράτειά μας «όλη τη δυστυχία του κόσμου», πρώτη λεία για τους ριζοσπάστες ισλαμιστές. Πρέπει να επανεξετάσουμε τη χρήση των συνόρων μας.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών στις Ένοπλες Δυνάμεις, από τη θέση μου, συμμετείχα στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, αυτής της ιδεολογίας που υποστηρίζει τη βαρβαρότητα, επειδή η τελευταία δεν είναι μέσο αλλά σκοπός. … Αυτός ο πόλεμος είναι παγκόσμιος. Στοχεύει κυρίως τη Γαλλία. Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να βρούμε την ενότητα μας και να συμφιλιωθούμε, πέρα ​από τις διαφορές μας. Η αγάπη της Γαλλίας είναι η ελπίδα μας»


ΠΗΓΗ: Le Figaro, Général Pierre de Villiers: «C’est une attaque à l’existence même de notre nation, de notre civilisation»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .