Τετάρτη, Οκτωβρίου 7

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα !

Ισοπεδωτικός ο Τσιτσιπάς

Αντίπαλός του στον ημιτελικό θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

 

O Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στη διοργάνωση και με τέτοια απόδοση έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αντιπάλου του, του οποίου επιβλήθηκε «καθαρά», ευκολότερα του αναμενόμενου και χωρίς να χάσει σετ για τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι.

Η μοναδική απώλεια που είχε ο Τσιτσιπάς ήταν στον εναρκτήριο αγώνα του, όταν βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ απέναντι στον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ. Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν 15 συνεχή κερδισμένα σετ, ενδεικτικά της αγωνιστικής κατάστασης αλλά και της ψυχολογίας στην οποία βρίσκεται ο νεαρός πρωταθλητής.

Η μέτρια εκκίνηση στον αποψινό αγώνα (δέχθηκε break με το «καλημέρα») δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, που μετά το υπέρ του 5-3 στο πρώτο σετ... άλλαξε ταχύτητα κι άφησε τον ταλαντούχο Ρούμπλεφ απλώς να παρακολουθεί τον καλπασμό του προς τη νίκη, αλλά και τη διαφορά κλάσης μεταξύ τους.

Το σερβίς του Τσιτσιπά ήταν εξαιρετικό, το παιχνίδι του από τη βασική γραμμή επίσης και η συνολική παρουσία του απέπνεε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, στοιχεία που αν εμφανιστούν και στον ημιτελικό μπορούν να τον φέρουν ακόμη κι ως τον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και νίκησε στο πρώτο γκέιμ, στο οποίο σέρβιρε, χωρίς να χάσει πόντο. Ο Ρούμπλεφ απάντησε και ισοφάρισε παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στο μπρέικ πόιντ. Ο Ρώσος στο πέμπτο σετ αιφνιδίασε και με μπρέικ πέτυχε το υπέρ του 3-2, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τη δύναμη να ισοφαρίσει, καθώς στο δέκατο γκέιμ πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5. Μάλιστα ο «Tsitsifast» δεν σταμάτησε εκεί και... καθάρισε ακόμα δύο γκέιμ, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5.


Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 1-0 με love service game (σ.σ. νικηφόρο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο). Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε να πατά καλύτερα στο κορτ του Παρισιού και στο έκτο σετ κατάφερε να πάρει το τρίτο του μπρέικ στον αγώνα. Έτσι, προηγήθηκε 4-2 και έβαλε τις βάσεις για να κερδίσει ακόμα ένα σετ. Η εξέλιξη του ματς έφερε εκνευρισμό στον Ρούμπλεφ, ο οποίος εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να φτάσει στο 2-0 με 6-2 στα γκέιμς.

 

 

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ υπερασπίστηκαν το σερβίς τους. Στη συνέχεια ο «Στεφ» πάτησε... γκάζι και κατάφερε να φτάσει στο υπέρ του 4-1 δείχνοντας ότι δεν υπάρχει γυρισμός για τον αντίπαλό του. Ο Ρώσος κατάφερε να πάρει δύο ακόμα γκέιμς και τελικά ο Τσιτσιπάς έφτασε στη νίκη με 6-3 και 3-0 στα σετ.

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .